Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Lemondott az igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár

2021. március 24. 22:55

A tárca közleménye szerint Hajas Barnabás a két évre meghatározott feladatokat mintegy tíz hónap alatt elvégezte.

2021. március 24. 22:55
null

Az IM szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Hajas Barnabás a két évre meghatározott feladatokat mintegy tíz hónap alatt elvégezte, új szakmai kihívásokat keres, ezért március 15-ével lemondott. A közleményben az államtitkár munkájáért köszönetet mondva tudatták: a megüresedett pozícióhoz kapcsolódó feladatköröket a minisztérium a jövőben belső átszervezéssel látja el.    

Azt írták: Hajas Barnabás irányításával állt fel a családjogi szakértői munkacsoport és a családjogi civil munkacsoport, amelyek célja a kapcsolati erőszak elleni jogintézményeknek, a gyermekvédelmi jelzőrendszernek, valamint a kapcsolattartás szabályozásának a felülvizsgálata volt.    

A távozó államtitkár vezetésével dolgozták ki a „felkereső áldozatsegítés” koncepcióját, amelynek köszönhetően idén januártól Magyarországon új alapokra helyezve segítik a bűncselekmények áldozatait. Emellett a tavalyi második félévben megduplázták az áldozatsegítő központok számát, és az idei évre további öt megyében készítették elő a kialakításukat - tették hozzá.    

Hajas Barnabás feladatai közül kiemelték a jogi szakvizsgáztatás újraindítását, figyelembe véve a járványügyi védekezés szabályait, továbbá az igazságügyi hivatásrendek feletti törvényességi felügyeleti jogkörre vonatkozó szabályozás és az ahhoz kapcsolódó gyakorlat továbbfejlesztését.   

 A távozó államtitkárnak nagy szerepe volt a jogi személyek egységes nyilvántartása koncepciójának kidolgozásában is

– írták.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2021. március 25. 08:48
Érdekes... Az EU-ban viszont ujra szó van a jogállamiságról, miszerint meg akarják büntetni azokat az országokat, ahol jóformán rabszolgaként kezelik azokat a külföldieket akik a mezögazdaságban, a betakarításnál besegítenek. Remélem sikerül ezt keresztülvinni, ha nem is mindenütt tetszik. Sajnos az osztrákoknak se. De nehogy már ök is arra hivatkozzanak, hogy ez nem szerepel a szerzödésekben. Mármint, hogy emberként kell kezelni a nekünk dolgozókat...
annamanna
2021. március 25. 05:10
"Hajasnak volt már egy híres távozása. Még Trócsányi László, akkori igazságügyi miniszter kabinetfőnökeként kellett felállnia 2014-ben, miután egy elég rosszul sikerült, Székely László ombudsmant lejártani igyekvő cikkhez leveleket szivárogatott a Magyar Nemzetnek. Trócsányi aztán miniszteri bizotssá nevezte ki 2018 nyarán. Ebben a pozicíójában adta azt az emlékezetes interjúját, miszerint nincs veszélyben a gyülekezési szabadság, hiszen már évek óta nem is vízágyúznak, alaptalan politikai támadásoknak nevezve az új, a gyülekezés és véleménynyilvánítás szabadságát a magánélet szentsége alá soroló gyülekezési szabályokat ért bírálatokat. 2020 áprilisban már Varga Judit irányítása alatt államtitkárrá nevezték ki, de már más kihívásokat keres." https://444.hu/2021/03/24/arra-hivatkozva-tavozik-az-igazsagugyi-miniszterium-allamtitkara-hogy-10-honap-alatt-elvegezte-a-ket-evre-meghatarozott-feladatait
SigSauer
2021. március 25. 00:06
Na, pont ezeken a területeken nem sikerült semmi érdemlegeset csinálni. A kapcsolattartás szabályozása konrétan úgy sz@r, ahogy van. 10 hónap alatt nyilván feltűnt másnak is, hogy sokra nem mentek ezzel a legénnyel...
Nagy Pál
2021. március 24. 23:45
Sztahanov elvtárs forog a sírjában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!