Agrárkamara: Elkerülhetetlen a hús- és tejtermékek drágulása

2021. március 08. 09:38

A költségek emelkedése olyan mértékű, hogy már nem tud eloszlani a termékpályák szereplői között.

2021. március 08. 09:38
null

Az emelkedő önköltség miatt az állattartók elkerülhetetlennek látják a hús- és tejtermékek drágulását – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-vel hétfőn. Az áremelést a takarmányok világszerte tapasztalható, 30-50 százalékos drágulása okozhatja, ami az előállításon túl befolyásolhatja a feldolgozást is – írták. Várakozásuk szerint emiatt a fogyasztói árak fokozatosan nőhetnek a következő hónapokban, amihez az energiahordozók drágulása, valamint az afrikai sertéspestis, és a baromfiinfluenza hatása is hozzájárulhat.

A közlemény szerint az áremelkedés nem csupán a magyar fogyasztókat érintheti. Hasonló folyamatokat látni külföldön is, Németországban például már az elmúlt hónapokban is jelentősen nőttek az élőállat-árak. A költségek emelkedése olyan mértékű, hogy már nem tud eloszlani a termékpályák szereplői között, tartósan magasabb árakat okozva – írták.

(MTI)

Fotó: Vásárlók egy hentesüzlet húspultjánál a debreceni Piaccsarnokban. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2021. március 09. 13:04
"kartellezés komoly gyanúja merül fel minden ilyen kibaszott egyeztetett áremelés kapcsán" - höhöhö ... nem mondod! Bonafarm Pick Mizo stb. SánDON és Mészáros Incitatus Talentis esetében is? Ki hitte volna!
cutcopy
2021. március 08. 13:41
"A 25 évből 13-ban a fidesz "kormányzott" Építheted a házadat 100 évig is balfék ha tíz évente jön valaki és egy nap alatt porig rombolja..
llnnhegyi
2021. március 08. 13:08
" A jó qrva anyátokat!" Ezt mondják a népek! 300 éve! Jogosan! " Áremelés kell, különben tönkre megyünk! Ezt mondják a termelők ! 300 éve!Arcatlanul!
Falfirka
2021. március 08. 12:51
emlékszem amikor a kormány bizonyos alapvető élelmiszereknek az áfáját 5 %-ra csökkentette. direkt figyeltem a boltokban az árakat. kb. két hétig tartott, utánna simán felvitték még drágábbra mint előtte volt. kereskedőket iszonyúan megbüntetni, takarmányt meg nem hozunk külföldről!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!