Szentkirályi Alexandra: A magyar hitelszerződések jóval több, mint felét érinti a hitelmoratórium

2021. február 22. 16:28

A magyarországi hiteladósok 15 hónapon át tartó könnyítéshez jutottak az intézkedésnek köszönhetően.

2021. február 22. 16:28
null

„Egy jó kakaóscsigáért szinte bárhova képes elmenni az ember. Mi is így tettünk György László államtitkár úrral, hogy meglátogassuk a Jó Kenyér pékséget Budaörsön és beszélgessünk a tulajdonosával, Bogatin Jánossal arról, hogy a hitelmoratórium hogyan segít neki átvészelni a koronavírus-járvány okozta nehézségeket” – kezdi videóját Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, aki György Lászlóval együtt látogatott el egy budaörsi pékségbe.

Megjegyzi, miszerint a kormány támogatásaként megjelenő „sok milliárd forint sok százezer családnak és vállalkozásnak nyújt kapaszkodót, a budaörsi pékségben pedig megismerhettük, hogy mit jelent ez egy konkrét vállalkozás életében”. 

Bogatin János 12 évvel ezelőtt indította vállalkozását és azóta szinte ugyanazzal a csapattal dolgozik. Nem szívesen vált volna meg egy kollégájától sem és ebben nagy segítségére volt a hitelmoratórium, valamint a kormány bértámogatási programja is – áll a posztban.

Szentkirályi Alexandra megjegyzi, hogy a moratórium segítségével havonta több százezer forint marad a vállalkozásban, ezzel is lehetővé téve a működtetés biztonságát.

A Magyarországon nyilvántartott több, mint 2,7 millió hitelszerződés jóval több, mint felét érinti a kormány által gazdaságvédelmi intézkedésként bevezetett hitelmoratórium.

A nemzetközi szinten is egyedülálló intézkedésnek köszönhetően a magyarországi hiteladósok 15 hónapon át tartó könnyítéshez jutottak. Ez a családokon túl közel félmillió vállalkozásnak jelent segítséget.

„Ez egyrészt a gazdaság egészének működése szempontjából is lényeges elem, és a vállalkozásoknak is segít abban, hogy az újrainduláskor jóval több pénz álljon a rendelkezésükre” – áll a videóban. 

Facebook

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. február 22. 20:26
Nálunk emlékszik még valaki a svájci frank hitelekre? Hm...?
gyaloggos
2021. február 22. 18:27
HORVÁTORSZÁGBAN az ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG is a bankok ellen hozott ítéletet ! MI a helyzet itthon? Hm....?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!