Balog Zoltánt választották a református zsinat lelkészi elnökének

2021. február 17. 12:28

Hatvannégyen szavaztak Balog Zoltánra, harminchárman pedig Fekete Károlyra, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökére.

2021. február 17. 12:28
null

Balog Zoltánt, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökét választotta a Magyarországi Református Egyház (MRE) új összetételű zsinata a testület lelkészi elnökévé szerdán Budapesten. A négy püspök közül ketten vállalták a lelkészi elnöki tisztségre jelölést. A jelenlévő 99 zsinati tagból 97-en adtak le érvényes szavazatot, közülük 64-en szavaztak Balog Zoltánra, 33-an pedig Fekete Károlyra, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökére.

(MTI)

(Fotó: Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, zsinati lelkészi elnökjelölt beszél a Magyarországi Református Egyház zsinatának alakuló ülésén a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán 2012. február 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2021. február 17. 13:11
Hiába na, a tehetség mindenen, még a tisztességen is ÁTTÖR!!! Csak azt kell eldönteni, hogy miben tehetséges!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!