SZFE-s tanárok az „igazság védelmében” követelik az őszi félév elismerését

2021. január 19. 07:44

107 tanár írta alá a Facebookon megjelent közleményt.

2021. január 19. 07:44
null

A Független Szabad Egyetem nevű Facebook-oldalon a következő sorok olvashatók: „Mi, az SZFE tanárai ragaszkodunk az igazsághoz: jelenléti, illetve online oktatás zajlott a tanév őszi szemeszterében, és január végéig lezajlik a vizsgaidőszak. A hallgatók teljesítését jelenléti ívekkel, vizsgalapokkal és felvételeken rögzített vizsgafeladatokkal igazoljuk. Mi, az SZFE tanárai ragaszkodunk az óraadó tanárok teljesítésének elismeréséhez, járandóságuk január végi kiegyenlítéséhez.”

Hangsúlyozták: „Ragaszkodunk ahhoz, hogy az őszi szemeszter őszi szemeszterként legyen lezárva. Ne történhessen a Neptun rendszerben olyan adminisztratív manipuláció, amely az őszi félévet nulla kredittel érvényteleníti, és a tavaszit harminc kredittel nyitja meg.Ez a kizárólag büntetésként értelmezhető terv nem veszi figyelembe a Fővárosi Törvényszék 105.K.708.006/2020/3. számú, december 18-án kelt végzését, amely egyértelműen elrendeli a Kuratóriumnak az oktatást megtiltó, november 27-i döntésére a teljes halasztó hatályt. A kuratórium december 22-én megismételt döntése nem veszi figyelembe a valóságot.”

Manipulációról és jogvédelemről is szó esik: „A Törvényszék azonnali jogvédelmet rendelt el a hallgatóknak. Mi, az SZFE tanárai pedig azonnali jogvédelmet követelünk az igazságnak! Ne történhessen olyan manipuláció, amely a valós tényeket meghazudtolja! Negyvenöt osztályvezető tanár (a negyvenkilencből) állásfoglalást küldött az új vezetőségnek, kinyilvánította, hogy nem fogadja el az őszi félév eltüntetését — egy hete nem kapunk rá választ. A hallgatóknak küldött tájékoztató, a sajtónyilatkozatok egyáltalán nem oszlatják el aggodalmunkat. A tanárok egy része tegnap, értesítés nélkül visszakapta a Neptun hozzáférését, de ők sem tudják a vizsgaeredményeket rögzíteni, másoknak továbbra sincs hozzáférésük.”

Az eredeti bejegyzésben a tanárok neve is olvasható:

Kép forrása: Független Szabad Egyetem Facebook-oldala

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. január 21. 13:52
"Normális emberi működés szerint minimum gesztusokat illene tenni" Nyuszika, az őszi happening után, amikor kb kijelentettétek, hogy vagy megdöglenek akik ellenkeznek veletek, vagy nem állapodtok meg, miféle gesztust szeretnél a beintett középső ujjon kívül? Mégis mi a faszt hisztek magatokról?
Pitypangocska
2021. január 19. 22:17
Az igazság védelmében húzzatok már el a jó fenébe! Mennyire, de mennyire tele van már a hócipőm veletek! Menjetek kapálni!
egyvilág
2021. január 19. 19:03
Az SZFE ügy lényeglátó elemzése: https://egyvilag.hu/index.shtml#szfe
nempolitizálok
2021. január 19. 15:44
Most akkor mégsem mondanak fel?? Milye flélv, nem is volt oktatás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!