Eladják az SZFE jelenlegi épületeit

2021. január 10. 15:33

Az Atv információi szerint a kollégisták már nem a Vas utcába térnek vissza.

2021. január 10. 15:33
null

Eladják a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) jelenlegi épületeit. Megszűnik az Ódry Színpad, helyette az Uránia Filmszínház lesz az egyetem játszóhelye – írta meg az Index az ATV értesülései alapján. Hozzátették: 2020. december 23-án a Magyar Közlönyben jelent meg egy kormányhatározat, amely szerint az új campus elkészülésééig a Színház- és Filmművészetért Alapítvány vagyonkezelésébe és az egyetem használatába kerül a 7488. helyrajzi számú budapesti ingatlan „B” épülete, vagyis a Duna TV egykori székháza.

Az Index hangsúlyozta: a Mészáros utca 48–54. alatt található épület állami tulajdonban van, a mostani kormányhatározat arról rendelkezik, hogy az épület versenyeztetés nélkül kerül a Vidnyánszky-féle alapítvány vagyonkezelésébe, hogy innentől az egyetem használhassa az új campus felépüléséig – írják.

(Index, ATV)

Fotó: SZFE HÖK Facebook-oldala

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pitypangocska
2021. január 14. 16:26
Bár felszámolnák az SZFE-t ! Fizetős tanodai képzés jár nekik! Húzzanak el a .....!
Porkoláb Zsuzsa
2021. január 14. 09:27
A Vas utcait, a kommunisták által elrabolt épületet adják vissza, a keresztény diákokat nevelőknek, mert azok nevelő intézménye és kollégiuma volt!!! A felszentelt templomát megszentségtelenítve, Ódry színpaddá degradálták. Itt az ideje ezt a becstelenséget felszámolni, a Mindenható Isten segítségével és áldásával.
ellenforradalmár
2021. január 11. 09:38
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem erről a Pált Utcai fiúk jut eszembe. Szegény Nemecsek a semmiért halt meg... (ugyan megvédték a grundot, de másnap elkezdődött az építkezés)
Mr. Sarah Kaufmann
2021. január 11. 09:22
Mondjanak egy jó árat! Mármint nekem jót. De először az árpádsávos fasiszta díszcsíkokat távolítsák el róla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!