2 907 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon

2021. január 08. 09:17

A vírus az elmúlt 24 órában 115 életet követelt. Lélegeztetőgépen 372-en vannak.

2021. január 08. 09:17

„2 907 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 337 743 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 115 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 440 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, összesen 186 449 fő. Az aktív fertőzöttek száma 140 854 fő. 5 297 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 372-en vannak lélegeztetőgépen. Immár 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása, és fokozatosan megkezdődik az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása is” tájékoztat pénteken a koronavírus.gov.hu.

A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések és Orbán Viktor miniszterelnök mai bejelentése értelmében február 1-ig érvényben is maradnak, valamint a középiskolákban is marad a digitális oktatás február 1-ig.

A koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszához érkezett azzal, hogy megérkezett a vakcina Magyarországra és december 26-tól zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. Eddig három szállítmány Pfizer-vakcina érkezett, amely összesen 79 ezer ember  oltását teszi lehetővé. A vakcinákat 25 kórházi oltópontra szállították ki: több budapesti kórház mellett Győrbe, Kecskemétre, Szolnokra, Tatabányára, Kaposvárra, Pécsre, Miskolcra, Szegedre, Székesfehérvárra, Debrecenbe, Balassagyarmatra, Szombathelyre, Veszprémbe, Nyíregyházára, Egerre, Békéscsabára, Szekszárdra, és Zalaegerszegre.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2021. január 08. 19:23
Az ünnepi eszem-iszom-puszilkodom,hazalátogattam magyarba erebménye látszik a számokba,eszt követi a többi szám emelkedése is! Az oltások átkosbeli módszer szerint történnek .Azaz vagy a vakcína,vagy a doki vagy a páciens hiányzik,talán a szándék is! Szóval a kaszás zavartalanul fékezhetetlenül arat!De esz már mindenki tudja hogy itt még év végére sem szünik meg a járvány.Tehát Orbán vezír készülhet az újjab hosszabbítások hosszabbításának kihírdetésére folyamatosan! Vágtatunk a halálozási ráta élvonalába az első hely a tét!
llnnhegyi
2021. január 08. 14:08
A számok javulnak! A halálesetek száma viszont tragikusan sok!
Armageddon
2021. január 08. 12:38
Ooppsz! Megint felcsökkentünk!
Intel
2021. január 08. 11:26
Felháborító, hogy minden kommunikációs csatornán győzködik a magyar lakosságot, hogy oltakozzon a koronavírus ellen miközben 1) nincs annyi vakcina, 2) még az egészségügyi dolgozók beoltásának logisztikai feladatait sem bírták megoldani (lásd élménybeszámolók), 3) a lakosság széles tömegei egyáltalán nem szerepelnek az oltási tervben (pl a nem "kritikus" foglalkozású (pl nem eü dolgozó), nem krónikus beteg 60 év alattiak akikből milliók vannak).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!