Orbán Viktor újabb szigorításokat jelenthet be este

2020. november 03. 12:59

A kormányfő várhatóan a kormányülés után teszi meg bejelentését.

2020. november 03. 12:59
null

Orbán Viktor miniszterelnök kedden este, a kormányülés után újabb szigorításokat jelenthet be a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatban – hangzott el az Operatív Törzs keddi tájékoztatóján. Galgóczy Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője elmondta: „3989 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 86 769 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 84, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1973 főre emelkedett, 20 856-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 63 940 fő. 4767 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 348-an vannak lélegeztetőgépen”.

A magyar települések nyolcvan százaléka érintett, mindenhol előfordulhat megbetegedés. A szennyvízvizsgálatok is azt mutatják, hogy a járványhullám még emelkedőben van. A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja négy-tíz nappal jelzi előre a járvány alakulását. Itthon az egész országban vesznek mintát, és végzik a méréseket. Több nagyvárosban és a fővárosban is emelkedő tendenciát mutat,

várható a fertőzésszám további emelkedése.

A szigorított maszkviselési szabályok betartása ezért fontos, és az is, hogy megfelelően viselje mindenki a maszkot: a szájat és az orrot is takarja, tiszta kézzel helyezzük fel, és viselése közben ne piszkáljuk – mondta a szakember.

Rendészeti adatok

A rendőrök 83 esetben intézkedtek hétfőn a védelmi intézkedések szabályainak megszegőivel szemben, 65 esetben már nem érték be figyelmeztetéssel – mondta Gál Kristóf ORFK-szóvivő. Egy esetet is ismertetett, amikor a herceghalmi vasútállomáson egy férfi ellen kellett intézkedni, aki nem volt hajlandó a vonaton maszkot viselni. Végül bilincsben állították elő a rendőrök.

30 894 karantén van hatályban, hétfőn csaknem nyolcezret rendeltek el. 13 409 alkalommal ellenőrizték a rendőrök a karantént. Jellemző tünetek esetében mindig felvetül a fertőzés gyanúja. Ha valakinek az enyhe tünetei nem szűnnek, vagy rosszabbodnak, akkor érdemes újra a háziorvoshoz fordulni, vagy akár mentőt hívni – mondta kérdésre Galgóczi Ágnes.

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zakar ZoItán BéIa
2020. november 03. 18:52
Ez már késő báttyja!
nempolitizálok
2020. november 03. 16:05
Kb. ezeket várnám: 1-Az összes Magyarország területén működő Soros-érdekeltség - oktatási intézmény, alapítvány, civilszervezetnek hazudott iroda, stb. azonnali betiltása, felszámolása, vagyonának elkobzása 2. Az összes külföldről származó, politikai lobbi tevékenységeket végző civil szervezeteknek hazudott irodákat, szervezeteket érintő támogatások folyósításának megszüntetése és szétosztása hazai egészségügyi intézmények között. 3. Az EU kvótapolitikája melletti szavazás hazaárulásnak minősítése. 4. A gender elmélet közoktatásban való tiltása, 18 éven aluliak részére történő homoszexuális propaganda betiltása.
Feri70
2020. november 03. 15:46
Én nem különösen szigorítanék. Mindenki el tudja dönteni mit miért tesz. Fel tudja mérni a felelősségét. Ha fél a vírustól akkor nem megy sehová, ha megy betartja a szabályokat.
kamu
2020. november 03. 15:41
Már másfél hónapja majd ugyanazon az exponenciális görbén nő az úgymond második kör áldozatainak a száma, ami azt jelenti, hogy a bevezetett korlátozásoknak nem volt érzékelhető hatása. A csehek még ennél is durvábbak voltak, de ott le is mondott egy miniszter ezért. Maximum 2 hét után be lehetett volna látni, hogy ez a helyzet, és cselekedni. Sajnos a járványügy már a nyár második felében óbégatott, mert ez a buli nem októberben és nem is szeptemberben kezdődött. Most már csak imádkoznak, hogy ne omoljon össze az egészségügy, mert nem hallgattak rájuk. A napi 100 halottnál Kásler Miklós, 150-nél kormány az, aminek illik lemondania.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!