Visszahívták Novák Emilt a Magyar Filmakadémia éléről

2020. október 02. 11:32

Vidnyánszky a minap Novák Emilt nevezte ki az SZFE egyik új rektorhelyettesének.

2020. október 02. 11:32
null

A Magyar Filmakadémia elnöksége csütörtökön visszahívta az elnöki pozíciójából Novák Emilt, akit Vidnyánszky Attila nevezett ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem általános rektorhelyettesévé – számol be a 444.hu, a portálnak eljuttatott határozat alapján.

A Magyar Filmakadémia elnökségének további négy tagja, Sándor Pál, Hutlassa Tamás, Bereczki Csaba és Jancsó Dávid lemondtak az elnökségi tagságukról. Lemondásukat azzal indokolták, hogy „Novák Emil a Filmakadémia korábban kiadott nyilatkozatával ellentétes, összeegyeztethetetlen és morálisan vállalhatatlan döntésével, ellehetetlenítette az Akadémia elnökségének további működését” – írja a portál.

A Magyar Filmakadémia Egyesület korábbi közleménye:

A Magyar Filmakadémia tagsága megdöbbenten kíséri figyelemmel a Színház- és Filmművészeti Egyetem körül kialakult méltatlan helyzetet. A Magyar Filmakadémia kizárólag olyan demokratikus együttműködésben hisz, ahol minden szereplő – első helyen a diákság – érdekei méltó módon érvényesülnek, és a felek között érdemi, szakmai párbeszéd során születnek döntések. A Magyar Filmakadémia érdekelt a magas szintű felsőfokú szakmai- és művészképzés hagyományainak folytatásában, ezért vállalja, hogy az SZFE filmes képzésére vonatkozó kérdésekben segít konstruktív párbeszéd kialakításában.

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2020. október 04. 11:20
Novák egy sikeres, tehetséges operatőr. Szerintem holnapra kiderül, hogy azt sem tudja, hogy melyik végén kell belenézni a kamerába.
Bukik a Zorbán
2020. október 03. 15:04
Tényleg nagyon szar hely lehet ez az szfe... Annyira degradáló a ballib horda szerint az intézmény, hogy azonnal le kell váltani azt, akit oda rektorhelyettesnek kineveznek...
Az ajtónak támaszkodni tilos
2020. október 02. 19:43
Hisziznek a libsik. Az SZFE disznóól ki lesz söpörve.
Pierre
2020. október 02. 18:01
"NE MERJ A SZEMEM ELÉ KERÜLNI EMILKE!!" Ragályi Elemér
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!