Orbán Viktor: Szorítunk Trump újabb győzelméért

2020. október 27. 14:32

A miniszterelnök kifejtette: ritka, amikor egy ország barátra lel valakiben, és „mi ezt a ritka ajándékot kaptuk a gondviseléstől és Donald Trump elnök úrtól” – fogalmazott.

2020. október 27. 14:32
null

Szorítunk Donald Trump amerikai elnök újabb győzelméért és gratulálunk az új amerikai alkotmánybíró megválasztásához – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, amikor kitüntette David B. Cornsteint, az Egyesült Államok távozó budapesti nagykövetét.

„A magyar-amerikai kapcsolatok ismét régi fényüket idézik”

A Magyar Érdemrend Középkeresztje a csillaggal kitüntetést Áder János államfő adományozta és a kormányfő adta át a diplomatának a Karmelita kolostorban. Orbán Viktor hangsúlyozta: Donald Trump megválasztásával és David B. Cornstein érkezésével minden megváltozott, Magyarország nyitottságot, őszinteséget és baráti közeledést érzett az Egyesült Államok részéről.

A nagykövet munkájának köszönhetően a magyar-amerikai kapcsolatok ismét régi fényüket idézik – értékelt. Kifejtette: ritka, amikor egy ország barátra lel valakiben, és „mi ezt a ritka ajándékot kaptuk a gondviseléstől és Donald Trump elnök úrtól”. A nagykövetnek sikerült ismét a fejéről a talpára állítani a kétoldalú kapcsolatokat – mondta. Közölte: korábban alig gondolták volna, hogy ilyen széleskörű együttműködés lesz diplomáciai és külpolitikai ügyekben a két ország között, az Egyesült Államok barátként segíti Magyarországot, és Magyarország is az Egyesült Államok barátjaként cselekszik a nemzetközi politikában.

A miniszterelnök gratulált Amy Coney Barrett amerikai alkotmánybíró megválasztáshoz

A miniszterelnök gratulált Amy Coney Barrett amerikai alkotmánybíró megválasztáshoz is. Azt mondta: emberemlékezet óta nem történt olyan, hogy a hagyományos amerikai értékeknek ilyen erős többségük lett volna a testületben, Trump ezzel „megmentette a konzervatív Amerikát és belépett a legnagyobb amerikai elnökök közé”.

A kormányfő köszönetet mondott David B. Cornsteinnek azért, mert bátran félretolja az útból azokat, akik az Egyesült Államok és Magyarország közötti feszültségben érdekeltek. A nagykövet jól ismeri a magyarokat – folytatta –, érti, mit és miért gondolunk Közép-Európáról, az Európai Unióról és az Egyesült Államokról, érti, „milyen rugóra jár a magyarok agya és milyen kulcsra nyílik a szívük”. A diplomata tisztességesen bánt a magyarokkal, megszerette az országot, és az ország is a szívébe zárta őt – fogalmazott Orbán Viktor.

David B. Cornstein beszédében hangsúlyozta: barátra és partnerre lelt a miniszterelnökben. Orbán Viktor és Donald Trump kapcsolata nagyszerű, nagyon kedvelik egymást – mondta. A nagykövet gratulált a kormányfőnek ahhoz a csapathoz, amelyet összeállított, azt mondta, nagyon jó miniszterek vannak a kormányban. Jó csapat dolgozik az amerikai nagykövetségen is, így együttműködve sokat értek el – vélekedett. David B. Cornstein kijelentette: nem is lehetnének jobbak a kétoldalú kapcsolatok, és innen csak előre vezet az út mindkét ország számára.

(MTI)

Címlapkép: Facebook

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2020. október 28. 09:18
Én is szorítok Trump sikeréért. Nem szabad hagyni, hogy megváltoztassák az USA-t!... Sok sikert Trump úr!
szeekely
2020. október 28. 04:54
Micsoda egy elnok Trumpicsek? Reggeltol estig trumpicsog! Lol
szeekely
2020. október 28. 01:54
Eddig is tudtuk. hogy Orban Viktor a magyar "Israel First"-erek vezere, ebben a minsegeben lett Binjamen Nyetanyahu rajongoja es Donald Trump elkerulhetetlen szovetsegese. Jol ismerte fol, hogy az utobbi 500 ev magyar tortenelme soran soha nem volt olyan magyar allami szuverenitas, ami fuggetlen lehetett a korulottunk levo irodalmi szandekoktol. A torok, a Habsburg, a nemet, az orosz, mind itt eloskodtek a magyarok nyakan, mikozben cso:ko:tt birodalmi lelkuletuket a magyar nep elnyomasaval apolgattak. Ebben ahelyzetben az uj birodalmisag utmutatoit kellett csak follelni, amihez a magyar ismet alkalmazkodhat. Oban Viktor ezt a benevolens-nek, joindulatunak gondolt birodalmat a letrehozando es emelkedonek foltetelezett Eretz Yisrael-ban velte folfedezni. Miniszterelnokunk tehat beallitotta az orszag erdekeit Izrael iranyaba es a kigyo szisztematikus ravaszsagaval faragott le minden potencialis szembenallast a szolgaisag ujboli folvetelevel szemben. Ennek latjuk most ujboli megnyilatkozasat a masik nagy Nyetanyahu-rajongo, Donald Trump mellett. Ket osszeillo emberrol van szo, akiknek az apartheid Izrael melletti nyaklo nelkuli lelkesedeset jozan esszel es loigaval nem lehetseges magyarazni. Ez mogott a tortenelmi tapasztalatok lecsapodasa all, miszerint egy csokkeno nepessegu Magyarorszag nem allhat meg a maga laban az eppen aktuali nagybirodalmisag eszmejenek szolgalata nelkul. Az mas kerdes, hogy Donald Trump pipogya pojacasaga es fafeju ostobasaga miatt ha a demokratak csak egy boldogan vakkantgato pincsikutyat inditottak volna a valasztasokon, az is siman lemosna a jelenlegi elnokot hivatalabol. Joe Biden egy ures doboz, ami ertemes es szakszeru tartalmakkal toltheto fol a mogotte allo ratermett politikusok altal. Donald Trump viszont egy ko"darab, belulrol to:mo:r es so:tet, amit csak elhajitani lehet. Viktor kiallasa Donald elnoksege mellett nem bir jelentoseggel, hiszen o maga a vallonveregetest es pofijanak megpaskolasat magatol az egyebkent rohamosan fogyatkozo idovel rendelkezo koztorvenyes izraeli kormanyfotol, Bibitol kapja.
Mandarin.
2020. október 27. 23:31
Végső ideje volt állást foglalni az amerikai elnökválasztással kapcsolatban, le a kalappal Dr. Orbán Viktor miniszterelnök előtt, a fejlett haladó országok politikusai gyáván hallgatnak, kivárnak, látszólag tudomást sem vesznek a közelgő választásokról, de nagyon félnek Donald Trump újabb győzelmének lehetőségétől. A balliberális média felületek tulajdonosai már valószínűleg kiadták az utasítást beosztottjaiknak Magyarország miniszterelnökének lejáratására, rágalmazására alkalmas cikkek megírására, kiegészítve a hazai ellenzéktől származó, hamis információk alapján kiadott, európai politikusok Magyarországot elítélő nyilatkozataival.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!