Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

KDNP: Elismerés és tisztelet az időseknek

2020. október 01. 13:07

Talán fel sem fogjuk, hogy mennyi mindent köszönhetünk nekik – fogalmazott Juhász Hajnalka az Idősek világnapja alkalmából.

2020. október 01. 13:07

Elismerését és tiszteletét fejezte ki az Idősek világnapja alkalmából a Kereszténydemokrata Néppárt az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Juhász Hajnalka, a kisebbik kormánypárt alelnöke úgy fogalmazott: talán fel sem fogjuk, hogy mennyi mindent köszönhetünk nekik, akik annyiszor elvesztettek mindent és annyiszor fel tudtak állni a sorscsapások után is. Háborúk, forradalmak, diktatúrák és megannyi nehézség ellenére egy olyan országot hagytak ránk, amely ma büszke és erős része Európának – írta.    

Kiemelte: a nagyszülők, dédszülők bölcsessége és kitartása nélkül mindez nem lenne ma természetes számunkra; tőlük kapott értékeiket, hagyományaikat kereszténydemokrataként megőrzik és továbbadják. A KDNP alelnöke kifejtette: az idősektől a háborúk utáni helyreállításból elszántságot, „a kommunizmus és a nácizmus dohos levegőjében tanúsított kitartásukból” erőt, a nélkülözések idején tapasztalt helytállásukból hitet merítenek. Köszönjük nekik – írta a kereszténydemokrata országgyűlési képviselő.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takita
2020. október 01. 16:32
Találtam egy nagyon szép aktuális verset: Kosztolányi Dezső INTÉS AZ ÖREGEK TISZTELETÉRE Bizony hajoljatok meg az öregek előtt, akár utcaseprők,akár miniszterek. Nem oly tiszteletet prédikálok én tinektek, Mint a papok s az iskolai olvasókönyvek. De vegyétek számba, mily nehezen mentitek át ti is évek veszedelmén törékeny szívverésteket ezen az embernek ellensége földgolyón s ők,kik negyven,ötven, hatvan évet éltek, hány reggelen, hány tüdőgyulladáson gázoltak át,hány folyó mellett haladtak el éjjel s hány gépkocsitól ugrottak el az utcasarkokon, mig váratlanul elétek állanak, időtől koszorúzva mint csodák,mint akik háborúból jönnek, egyenesen, mint zászlórudak s egyszerre kibontják, hogy ámuljátok, vihar-csapott,de visszahozott életüknek méltóságosan lebegő,békét hírdető diadalmi lobogóját.
Senki Alfonz
2020. október 01. 16:04
A Fidesznek emlékeznie kellene arra, hogy a gengszterváltáskor sok nagyszülő az unokák kérésére rájuk szavazott!!! Lehet, hogy a narancs és az indulójuk tetszett, de így ment rájuk sok nyuggeri szavazat! Ezt soha nem lenne szabad elfelejteniük!!!!!!!!!!!!! A nyugdíjasoknak most kell a lóvé, mert holnap már esetleg a temetőben lesznek! Ezért is pofátlanság bármilyen türelemre, halasztásra kérni őket!!!
BőröndÖdön
2020. október 01. 13:10
Mi az a kdnp...?? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!