Vidnyánszky szerint büszke, egyenes gerincű embereket kell képezni

2020. szeptember 14. 08:53

A rendező elmondta, hogy ha az SZFE mostani vezetése nem képes arra, hogy elindítsa az oktatást, akkor ők megteszik.

2020. szeptember 14. 08:53
null

A HírTV Bayer show című műsorának Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, a Színház- és Filmművészeti Egyetemet működtető kuratórium elnöke volt a vendége vasárnap este – írja a hirtv.hu.

Bayer első kérdésében azt firtatta, hogy az egyetem oktatóinak és hallgatóinak mi a problémája Vidnyánszkyval. A Nemzeti Színház igazgatója elmondta, hogy az oktatókkal még csak-csak lehet találkozni, de a diákok, mivel elbarikádozták magukat az egyetemen, teljesen el vannak szeparálva. Ez után kifejtette, hogy évtizedek óta húzódó problémák tapasztalhatóak az SZFE-n.

Szerinte ebben a történetben a gyerekeket, diákokat használják pajzsként, az ő életük van föltéve a kártyaasztalra – nyomatékosított. A kuratórium elnöke kiemelte, hogy gátlástalanul nem érdekel senkit az, hogy mi lesz a szemeszterükkel, közben pedig a diákok 85 százaléka aktiválta a félévét, ami azt jelenti, hogy szeretnének tanulni, hisznek az oktatás elindulásában.

Vidnyánszky arról is szót ejtett, hogy szeretnék kiszélesíteni a jelenlegi szakmai spektrumot, és szeretnék megszüntetni a diákok 30 éve tartó túlhajszolását. „Mi még mindig azon vagyunk, a kuratórium, hogy el kell kezdeni az oktatást. Ha a mostani vezetés nem képes arra, hogy elindítsa, akkor mi elindítjuk” – tette hozzá. Emellett cél még, hogy ismét elismert lehessen az intézmény nemzetközi szinten is.

„Büszke, egyenes gerincű embereket kell képeznünk, akik büszkék arra, hogy ezt a népet, ezeket az embereket szolgálhatják vidéken és itt Budapesten is. Büszkék a kultúrára, kultúrájukra, és érzik a felelősséget ebben. Egyenes, nem összetákolt emberhalmaz, hanem akik a gyökereiket ismerik, tudják. Ezt kell erősíteni bennünk. Szóval lényegileg, filozófiáját tekintve másképp képzeljük ezt el” – hangsúlyozta le a rendező.

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyugati Ádám
2020. szeptember 16. 17:38
Az SZFE üggyel összefüggésben csak Csurka Istvánt lehet idézni Lakitelekről: "A bolsevik nem versenyezni akar, hanem bekerülni a zsűribe." Az SzFE oktatói a zsűri, a "tüntikéző" diákok pedig a magukat biztos továbbjutónak vélő diákok, a balliberális politikusok pedig a zsűri bérszavazói. Az INDEX és az SZFE ügy külön-külön és együtt is, nem szól másról, mint a balliberális agymosó monopólium védelméről.
graycivil
2020. szeptember 14. 17:59
Akkor most már tudom, miért robbant be a gerincmerevítők piaca a NER-érában...!
hentes
2020. szeptember 14. 17:44
"Büszke, egyenes gerincű embereket kell képeznünk" Szóval eddig nem ilyen volt? Ez csak olaj a tűzre. Vidnyánszky saját maga milyen képzésben részesült a kommunista Szovjetunióban?
nempolitizálok
2020. szeptember 14. 17:33
Ma néztem Vidnyánszkyt a HírTV-ben, elképzelem, ahogy a sok belterjes, 30 éve uram-bátyám rendszert kialakított libsi-zsidó között megjelenik a magyaros öltözékével, mint az új főnök. Nem csoda, hogy ekkora a pánik, kb. mint egy Hitlerjugend gyűlésen az új körzetvezető kipában. ha valamit ezek egyáltalán nem viselnek el, az a magyar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!