Fáklyás futást szerveznek az SZFE diákjai

2020. szeptember 29. 08:33

Szeged, Pécs, Kaposvár, Eger és Debrecen városába indulnak a Vas utcából.

2020. szeptember 29. 08:33
null

Október 3-án szombaton délután öt futó indul a Vas utcából egy-egy fáklyával, amelyeket stafétaként adnak kézről kézre: vasárnap délután a lángok egyszerre érkeznek majd meg Szeged, Pécs, Kaposvár, Eger és Debrecen városába. A futókhoz bárki csatlakozhat október 3-án és 4-én.

Mi, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói hisszük, hogy a küzdelem, amit vívunk és a támogatás, amit kapunk, nem csak a mi egyetemünk megmentéséről szól, hanem a magyar felsőoktatás szabadságáról. A modellválltásnak álcázott erőszakos hatalomátvétel már számos magyar felsőoktatási intézményt megfosztott a szabad önrendelkezés jogától – több egyetem nem juthat erre a sorsra! A hallgatói összefogás már kezdetét vette, az elmúlt egy hétben tizenöt egyetemen tartottak alulról szerveződő hallgatói fórumokat a diákok” – olvasható a Facebookon közzétett meghívóban.

Hozzáteszik: „Szerdán a Színház- és Filmművészeti Egyetem épülete előtt őrlángot gyújtunk, szombatról vasárnapra pedig a Ti segítségetekkel visszük el ezt a lángot az ország öt egyetemére: Debrecenbe, Egerbe, Kaposvárra, Pécsre és Szegedre! Öt futó indul útnak szombat délután a Vas utcából egy-egy fáklyával, amelyeket stafétaként adnak kézről kézre, egészen addig, amíg vasárnap délután a lángok egyszerre érkeznek meg Szeged, Pécs, Kaposvár, Eger és Debrecen városába. Ezekben az egyetemi városokban vasárnap délután fogadó események várják majd a lángot koncertekkel, beszédekkel és demonstratív performanszokkal.

(Mandiner)

Kép forrása: Facebook

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2020. október 01. 13:09
Sopron? Győr? Veszprém? Zalaegerszeg? Szombathely? Szolnok? Miskolc? Kecskemét? Nyíregyháza? Békéscsaba? Hát ezek már xart sem érnek?
Julismama2
2020. szeptember 30. 16:58
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/uj-vezetoket-neveznek-ki-szfe-elere-2509100 Vége lesz a bulinak holnap.
Menhetten
2020. szeptember 29. 19:33
Az Egyetem élére új kancellárt nevezett ki ma a kuratórium, a Közszolgálati Egyetem egy ezredesét. Megpróbált ma bejutni a Vas utcai épületbe, de a hallgatók élőlánccal megakadályozták. Legyetek készenlétben, ha menni kell, mert karhatalmat vetnek be, vagy újra próbálkoznak.
Ricsii
2020. szeptember 29. 17:55
Remélem futni fognak az "örökifjú"lemondott és szimpatizáló tanárok, művészek Székely, Ascher, Zsámbéki és Szinetár úr a Pogány Judittal ha felmásztak az őrségi teraszra is -fussanak jó messzire , de maradjanak ott is !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!