Felállt a padlóról a belföldi turizmus

2020. augusztus 03. 15:51

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese elmondta, a tavalyi adatokkal összehasonlítva a belföldi turizmus hasonló teljesítményt nyújt idén, ami kiváló eredmény annak tükrében, hogy március elején padlóra került a teljes ágazat.

2020. augusztus 03. 15:51

„Majdnem másfélmillió vendégéjszakát töltött a balatoni strandok környékén mintegy 430 ezer vendég júliusban” – mondta Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

A vezérigazgató-helyettes elmondta, a tavalyi adatokkal összehasonlítva a belföldi turizmus hasonló teljesítményt nyújt idén, ami kiváló eredmény annak tükrében, hogy március elején padlóra került a teljes ágazat. Kitért arra is, az elmúlt három évben mintegy 10 milliárd forintot költött az állam a strandok fejlesztésére, ami jövőre újabb 3 milliárd forinttal egészül ki.

„Az országos programban strandonként 5 és 30 millió forint között lehet támogatást igényelni, és majdnem 100 pályázatot tudnak befogadni szeptember 1. és 30. között” – hívta fel a figyelmet. Hozzátette, hogy a támogatást elsősorban a vizesblokkok felújítására lehet felhasználni, de fontos cél a zöldfelületek fejlesztése és az utcabútorok cseréje is.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyéressy Károly
2020. augusztus 04. 21:31
Propaganda. Nem igaz. Illetve a Balaton esetében lehet igaz. A beutazó turizmust is értelemszerűen a belföldi szolgáltatók szolgálják ki. És minimális beutazók száma. Budapest belvárosa, mely tetszik, nem tetszik, de toronymagasan a beutazók fő célpontja, üres.
luisbathhelena
2020. augusztus 04. 07:49
A Balatoni szobaárak elszalltak pl
Világlátó
2020. augusztus 03. 20:29
A hazaáruló Momentum-MSZP páros múltkor a tökéletesen felújított fonyódi strand mellett gyűjtött aláírást a balatoni fejlesztések leállításáért, meg a szabadstrandokért. 500m-re kezdődik onnan a leghosszabb balatoni szabadstand. Amit tavaly szintén gyönyörűen megcsináltak...
BőröndÖdön
2020. augusztus 03. 17:00
Üdvözlet a spanyol tengerpartról....:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!