Vádat emeltek a gondatlan lovasíjász ellen

2020. július 23. 08:42

A férfi a lövéskor nem kellő gondossággal és odafigyeléssel járt el, a lövést az indokoltnál távolabbról indította el.

2020. július 23. 08:42
null

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádat emelt az Esztergomi Járási Ügyészség egy lovasíjász ellen, aki hasba lőtt egy nézőt tavaly augusztusban egy esztergomi bemutatón – közölte a Komárom-Esztergom megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Reszl Ildikó közleménye szerint 2019. augusztus 19-én, az Esztergomi Történelmi Napok keretében tartott bemutatón az egyik lovasíjász férfi a lövéskor nem kellő gondossággal és odafigyeléssel járt el, a lövést az indokoltnál távolabbról indította el. Emiatt a nyílvessző nem a megcélzott szalmabálába fúródott, hanem annak szélén megpattant, a földön ismételten irányt változtatott, és a nézőtéren tartózkodó sértett hasfalába fúródott.

A néző nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, augusztus 20-án megműtötték, gyógyulása négy hétig tartott. Az ügyészség a vádemelés mellett indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás nélkül, büntetővégzésben bocsássa próbára a férfit – olvasható a közleményben.

(MTI)

(Képünk illusztráció, Ópusztaszer, 2012. május 18. A szeri lovasok, a háttérben Dömös János, lovasíjász bemutatót tartanak a honfoglalás kori haditornán a II. Nyeregszemle háromnapos rendezvényén az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. MTI Fotó: Ujvári Sándor.)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. július 26. 19:30
Érdekes ítéleteket hoznak. A Gyurcsány rendszerben fordult elő, hogy két rendőr leszopatta magát egy kis nővel (Zsanett) és a kis nőt ítélték el, mert a két rendőr munkaidőben volt és ilyenkor tilos leszopni őket.
Kaczor Király
2020. július 24. 07:28
Csak egy megjegyzés: ha egy nyílvessző hasfalba fúródik, akkor nem esik le a földre.
atila68
2020. július 23. 21:33
A rendezvényt szervező cég biztonságtechnikai szakreferense mennyit kapott?
ujujuj
2020. július 23. 21:09
Baszki. Sajnálom azt, aki megsérült, de, ha nem volt meghirdetve a rendezvényen, hogy szalmabála körül mindenki csak saját felelősségre kolbászból (de leginkább úgy sem), akkor valami nagyon el volt rontva a szervezésben. Lóról lőni nehéz. Lóról pontosan lőni még annál is nehezebb. Tűzvonalba állni nem életbiztosítás. Ha lóról lőnek, akkor nettó hülyeség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!