Tizennyolccal emelkedett az azonosított fertőzöttek száma Magyarországon

2020. július 19. 09:53

Az aktív fertőzöttek száma 514, haláleset nem volt.

2020. július 19. 09:53
null

Tizennyolccal, 4333-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs – közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap. A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. A fertőzés következtében elhunytak száma változatlanul 596, 3223-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 514. Az aktív fertőzöttek 36 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 46 százaléka budapesti. Kórházban 82 koronavírusos beteget ápolnak, közülük hárman vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint 5486-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 307 846.

Kiemelték: a járvány még mindig jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük – írták. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A kormány, az operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz – tették hozzá.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben és a tömegközlekedésben, és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény. Az új fertőzöttek esetében a járványügyi hatóság az eddigi rendnek megfelelően elvégzi a kikérdezésüket és a kontaktkutatást – emelték ki.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (2012) és Pest megyében (656) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (308), Zala (263) és Csongrád-Csanád megye (133), a sor végén pedig Tolna megye áll (13).

(MTI)

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2020. július 19. 19:07
Most hallottam a hírekben, osztrákiában kutyákat képeznek ki a fertőzöttek azonosítására. Van benne ráció!
formaegy
2020. július 19. 13:30
Mi a fenére számított bárki is amikor az eladók nem viselnek maszkot, és a vevőktől sem követelik meg! Gyalázat! A tömegközlekedésről ne is beszéljünk. No meg mégis hogyan gondolják, hogy a határon kívül akarják tartani? Csak ha azt vesszük, hogy a fiatalok csoportosan mennek Horvátországtól Olaszországig csak egy jót bulizni, akkor gondolom hazaérve a határnál ledobják a vírust magukról? Hagyjuk.
Kürti Gábor
2020. július 19. 11:45
Dupla tesztszám, dupla igazolt beteg. Egyelőre ez stagnálás. A kórházban fekvők és lélegeztetőn lévők számát érdemes nézni, ami változatlan.
C.Dömötör
2020. július 19. 11:16
Itt néhány érdekes gondolat, egy nyugdíjas svájci professzortól: https://www.achgut.com/artikel/coronas_zeugen Kérdezi, hogy miért tették ismét kötelezővé a maszk viselését, amikor a nyilvánvalóan csökkent a fertőzések száma? (Holnaptól Ausztriában is bevezetik ismét a maszk viselését, minden zárt helyiségben, tehát üzletekben, szupermarketben, etc.. Az osztrák udvari sajtó ünnepli ezt, jó, hogy nem írták, - na végre. Ellehet képzelni, mi pénzel kenték őket.) Miért tesztelnek jelentősen többet, hogy egy olyan benyomást keltsenek, a betegek száma növekszik? A bizonytalanság nagy, ahogy írja, pedig az ő lakterületén öt hete nincs új beteg. Mégis maszkokat hordanak az emberek. Az sincs tisztázva, hogy meddig kell így szaladgálni. A lehetséges második hullám végéig? Ameddig nincs új fertőzés? Ha minden vírus, amelyik halálos lehet, kipusztul? Ha ilyen intenzíven tesztelnek, akkor nem is lesz pozitív eredmény. Ha ez ráadásul grátisz (értsd: az adófizetők költségén), akkor a pánik előre programozott. A legtöbb európai tesztnek, bevallottan, 1% a hibaaránya. A professzor szerint abból muszáj kiindulni, hogy a június 24-től készített tesztek, ,,hibásan pozitívok", ugyanis a 158 075 tesztből 1461 pozitív, ez pontosan az 1% hibaarány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!