Amerika-szakértő: a tüntetőkre rátelepedett egy erőszakos, politikai indíttatású mozgalom

2020. június 25. 09:38

Trumpot akarják leváltani.

2020. június 25. 09:38

A rendőrségi reformokért tüntetőkre rátelepedett egy erőszakos, politikai indíttatású mozgalom, amelynek közvetett célja a Donald Trump-adminisztráció leváltása, illetve meggyengítése – vélekedett Magyarics Tamás Amerika-szakértő csütörtökön az M1 aktuális csatornán. Hozzátette: úgy tűnik a demokrata párton belül a baloldal, az úgynevezett progresszívak, eléggé jelentősen át akarjak alakítani az amerikai társadalmat, és elképzelhető, hogy hosszabb távon ez áll a történések hátterében.

A mostani tüntetések és az 1968-ban Martin Luther King meggyilkolását követő történések több szempontból is párhuzamba állíthatók – mutatott rá. A King féle békés tüntetők mellett vonultak a Fekete Párducok és a Fekete Erő nevű csoportok tagjai is, akik erőszakos módon próbáltak egyenjogúságot elérni – idézte fel. Mint mondta, 1968 óta sokat javult az afroamerikaik helyzete, de a statisztikákat nézve jelenleg is rosszabbul állnak, mint a többi etnikai csoport.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2020. június 25. 13:05
Lenin Sztálin Pol Pot and Mao Zedong Robespierre Marx példáját követik. Az USA a világ ellenségévé válik????? Trump elnök úr megmentése a legfontosabb. Újra elnök maradjon!
Tordai Kadosa
2020. június 25. 10:58
Jó lenne ,ha valaki elárulná,hogy a nagy amerikai rasszizmusban,hogy lehetett két cikluson át fekete elnök???
Emmanuel Goldstein
2020. június 25. 10:54
A békésen demonstráló, elvi alapon tiltakozó antirasszisták és az erőszakos, opportunista garázdák két külön csoport, nem lehet összemosni őket.
Starlord
2020. június 25. 10:30
Még hogy a tüntetőkre telepetek rá, egy lófaszt. Az egész amerikai rendszerre telepedett rá egy erőszakos politikai indíttatású mozgalom, hol zöldben, hol szivárványosban, és valójában bármilyen indokkal újra meg újra próbálja aláásni a választást és megbuktatni az elnököt. Azt is önámítás volna feltételezni, hogy csak Trump miatt, ha nem Trump lenne a republikános elnök akkor is ugyanazt csinálnák, ahogy itt is. Ha nem ők vannak, akkor a másik a fasiszta rasszista náci két lábon járó patás lehet csak, aki ellen foggal és körömmel köteles küzdeni minden árja felsőbbrendű erkölccsel rendelkező "demokratának".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!