Szentkirályi Alexandra az új rendelkezésekről beszélt

2020. május 02. 10:27

A kormányszóvivő a mai Kormányinfó pluszban adott praktikus válaszokat praktikus kérdésekre.

2020. május 02. 10:27

„Az új rendelkezések értelmében mennyiben változik az élet hétfőtől? Ahol nincs kijárási korlátozás, ott esküvőt is lehet tartani? Leutazhatunk Budapestről a Balatonra? Az önkormányzatok helyben változtathatnak például az időseknek kijelölt vásárlási idősávon, vagy az egész országban egységes lesz? Vihetek virágot édesanyámnak anyák napja alkalmából?” – osztott meg egypár kérdést közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra.

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jenggot
2020. május 03. 09:26
Pontosabban, olvasott az új rendelkezésekről.
Amondó
2020. május 02. 22:59
Nagyon kedves Alexandrától, hogy elmagyarázza a budapestiek utazási lehetőségeit, de jobb volna, ha ezt a rendeletek egyértelműen rögzítenék és ne egy igazoltató tizedes ötletére legyen bízva az értelmezés. Kérdés, hogy mi árt jobban az egészségnek, a járvány, vagy a kijárási korlátozás egyes buta részletei? Az az idős budapesti, akit eddig a rendszeres úszás mentett meg az amputációtól, az sem utazhat el legalább valamelyik szabad strandhoz??
formaegy
2020. május 02. 17:45
Bp. és P.m. Azt nem értem, ha Bp.-en a 9-12 közötti bevásárlás van biztosítva az öregeknek, akkor mit keresnek a piacon reggel 8-kor? Őket nem lehet felelősségre vonni? A másik. Tisztában vannak azzal, hogy milyen áldatlan állapotok uralkodnak reggelente a boltokban? 7-től-9-ig 2 óra több százan, míg 9-től 12-ig 3 óra max 15-20 ember... Ha ehhez még hozzávesszük a reggeli 7-9 közötti idősek piacolását csoda, hogy Bp a gócpont? Nem beszélve vidékről. Valójában 9-12 között semmi forgalom, max 4-5 idős, míg reggel 9-ig, mint a heringek! Hogyan lehet összevetni a fiatalok, családosok számát az amúgy is nem kívánatos kimozduló öregek számával úgy, hogy az időarányok éppen a nagyobb számú tömegnek a kevesebb? Miért nem lehet az időpontot kitolni legalább 10-re?
aleb19
2020. május 02. 17:17
az egyik legfertozottebb orszagbol delkoreabol be lehet utazni az orszagunkba, de ha egy magyar lepi at a hatart orvosi vizsgalat nelkuli karanten...valaki fidiota erti ezt es elmagyarazna??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!