Gyurcsányék máris hatályon kívül helyeznék a koronavírus-törvényt

2020. május 15. 16:07

A DK gyorsan reagált Orbán Viktor belgrádi mondataira.

2020. május 15. 16:07

Mint arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor pénteken Belgrádban kijelentette, hogy május végén vissza tudja adni a parlamentnek a koronavírus-járvány miatti különleges felhatalmazást.

A hírre gyors reakció érkezett a Demokratikus Koalíció részéről. A párt parlamenti képviselői olyan törvényjavaslatot nyújtottak be az Országgyűlésnek, amely hatályon kívül helyezné a márciusi koronavírus-törvényt. Az ellenzéki párt elnöke, Gyurcsány Ferenc a Facebookon bővebben is kifejtette véleményét.

„Na akkor fejezzék be! Ezt az egészet. De elsősorban a teljhatalom-kormányzást. Elég bajt okoztak eddig is. Elég volt.” – írta az alábbi kép alá a volt miniszterelnök.

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
setzserek
2020. május 20. 04:26
Fletó késve betámolygott, elmondta a "gondolatserkentő" által sugalltakat, majd lazán távozott! Megteheti!?
bagira
2020. május 18. 00:50
Varga Juditot ep ben nem engedték felszólalni ,mert a brüsszeli hazugsággyár kommunista bandát leleplezte volna . Óriási sokként érte a haladó nyugati újságírókat Orbán Viktor bejelentése, amely szerint a miniszterelnök a járványhelyzet aktuális fejleményeinek ismeretében a hónap végén visszaadná az Országgyűlésnek a kormány számára adott felhatalmazást. A hírre széttárt karokkal, értetlenkedve reagált a nyugati mainstream, akik a neokommunista, balliberális véleménybuborékból eddig csupán egy kiépülő fasiszta diktatúrát vizionáltak, köszönhetően azoknak a hazai ellenzéki képviselőknek, akik fáradhatatlannak bizonyulnak hazánk lejáratásában. A bocsánatkérésre természetesen adott a lehetőség, más kérdés, hogy vajon lesz-e. Értetlenül áll Orbán Viktor bejelentését követően a haladó nyugati média nagy része, hiszen kártyavárként dőlt össze az általuk oly nagy gondossággal felépített kép a diktatúrát építő magyar miniszterelnökről, bedeszkázott parlamentről, vagy éppen a jogállamiság sárba tiprásáról. Az eddigi balliberális narratívákat tényként közlő sajtóorgánumok nagy része most persze lapít, hiszen az mégiscsak elképzelhetetlen, hogy Orbán Viktor nem diktátor, pedig ők többször is leírták. A nemzetközi médiában azért akadnak olyanok is, akik hangot adnak megdöbbenésüknek az osztrák, a holland, az amerikai, a német és a belga sajtóban is megjelentek olyan cikkek, amelyekben a szerzők azt fejtegetik, hogy az általuk Európa egyetlen diktátoraként jellemzett Orbán Viktor hogyan is adja vissza önként a kormánynak adott rendkívüli felhatalmazást amiről ugye azt mantrázták lelkesen, hogy erre sosem kerülhet sor. Itt halkan jegyeznénk meg, hogy ilyen az, amikor csattanós pofonként jön velünk szembe a valóság. Ezekből pedig jócskán kaptak már ízelítőt a magyar politikusoktól: a CNN riportere valószínűleg élete végéig nem fogja elfelejteni Szijjártó Péterrel folytatott beszélgetését, amelyben a külügyminiszter határozottan közölte vele, hogy már a kérdésfeltevésében is hazugságot állít Magyarországról és ezt nem tűri. De példaként hozhatnánk az ukrán vagy éppen a román külügyi nyilatkozatokra adott csattanós válaszait is.
confitür
2020. május 17. 12:30
Gyurcsánynak saját magát kellene hatályon kívül helyeznie.
bagira
2020. május 17. 01:46
Sepárt élén Fecó elvtárs mit akarsz az huszad rendű. Semmishez se értesz nincs végzettséged , eddig a magyar nép ellen pofázol , külföldi érdekeket képviselsz ,úgyhogy maradj csendben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!