A tűzoltók a járvány idején is önzetlenül helytállnak

2020. május 04. 17:10

A pandémia okozta veszélyben a tűzoltók esküjükhöz híven bátran, önzetlenül és példamutató fegyelemmel, ahogy bármikor, helyt állnak és segítséget nyújtanak, így az önként vállalt hivatásuknak megfelelően szolgálják a közbiztonságot – közölte a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ) elnöke hétfőn.

2020. május 04. 17:10

Dobson Tibor a szervezet fennállásának 150. évfordulójára emlékeztetve úgy fogalmazott: a magyar tűzoltókat az elmúlt százötven év történelmi viharai, kihívásai hitükben, elszántságukban megerősítették, „hivatásbeli és nemzeti összetartozásunkat örökre összekovácsolták”. Felidézte, hogy május 4. 1991 óta Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe. Azóta egyszer sem fordult elő, hogy ne lehetett volna méltóképpen, színvonalas rendezvényekkel megünnepelni ezt a napot – írta a tűzoltó dandártábornok, utalva a koronavírus-járvány okozta helyzetre.

„A körülöttünk zajló események hatására felelősségünk tudatában csak egyféleképpen dönthettünk: lehetőségeinkhez mérten részt vállalunk a hazánkat is érintő pandémia veszély kockázatának csökkentésében” – fogalmazott Dobson Tibor. „A jelenlegi nehézségeken összefogással éppúgy úrrá leszünk, mint tettük azt bármely korábbi időszakban, határainkon innen vagy túl” – ígérte. Közlése szerint a jubileumi év tervezett eseményeit később, méltó módon megrendezik. Az országos tűzoltó versenyt várhatóan októberben, Tatán tartják meg.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aleb19
2020. május 04. 19:08
tűzoltók a járvány idején is önzetlenül helytállnak - azt hittem kapnak fizetest videken a 24/48 beosztas miatt kihalasos alapon lehetett valaki tuzolto
flesh ripper
2020. május 04. 18:45
Éljenek a nagyszerű magyar tűzoltók! Hálásan köszönjük szolgálatotokat!
flesh ripper
2020. május 04. 18:41
Ifjú zsíragy.
annamanna
2020. május 04. 18:34
Ki gondolná, hogy mostanában "Lópici Gáspár"-nál is jártak a tűzoltók: "Három hete a tűzoltók is kijöttek, mert a fiú a kerítés mellett akkora tüzet rakott, hogy a kapu is meggyulladt, ő pedig csak ült, nézte és nevetett. Félelmetes jelenet volt, mi pedig rettegtünk ettől az embertől - árulta el a közelben lakó kétgyermekes anyuka." https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/egy-vevo-rohant-at-a-boltbol-segiteni-szilagyi-istvan-fia-orjongott-a-gyilkossag-utan/m8t39xd
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!