Arcok a koronavírus-járvány idején: Hanzéros Kata varrónő

2020. április 23. 07:37

Kata nem aludt három napig, aztán nem tétovázott sokáig, elkezdett szájmaszkokat varrni.

2020. április 23. 07:37

Ezúttal egy varrónő történetét osztotta meg a kormányszóvivő a „Hátország – Arcok a koronavírus-járvány idején” című sorozatában. Szentkirályi Alexandra azt írta: „Már négy évtizede dolgozik varrónőként Kata. Eredetileg is ez a szakmája. Amikor kitört a koronavírus-járvány, nagyon megrémült, hiszen a megrendelései is lecsökkentek. Miből fogja kifizetni a műhely rezsijét..? Nem aludt három napig, aztán nem tétovázott sokáig, elkezdett szájmaszkokat varrni. Túl van az ezredik darabon.

»A járvány elején volt, hogy 13 órát is dolgoztam egy nap. Mostanra beállt a 9-10 órás munka. Megvarrom a szájmaszkot, majd vasalással, magas hőfokon fertőtlenítem. Eleve maszkban dolgozom. Az ár számomra nagyon fontos: hogy ne csak én legyek elégedett, de a vevőim is jól járjanak. Nem akarok nyerészkedni ezekben a nehéz időkben.« 

Ruhakészítés és -javítás mellett a kárpitosmunkához hasonló megrendeléseket is vállal. Az egygyermekes édesanya szeret biciklizni, a magányos tekerés kapcsolja ki igazán.”

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!