Szabó László lett a Mediaworks új vezérigazgatója

2020. április 15. 14:00

Szabó László az elmúlt években Magyarország washingtoni nagyköveteként dolgozott.

2020. április 15. 14:00

A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriuma 2020. április 15-i hatállyal a Mediaworks Hungary Zrt. vezérigazgatójává, valamint az igazgatóság elnökévé dr. Szabó Lászlót nevezte ki – tudatta közleményében az Alapítvány. Ahogy korábban mi is megírtuk, Szabó László elődje, Liszkay Gábor a múlt héten jelentette be távozását, amit azzal indokolt: „a vállalt feladatot elvégeztem, így a megbízásom lejárt”.

A KESMA közleményében kifejti: Szabó László az elmúlt években Magyarország washingtoni nagyköveteként dolgozott, diplomáciai pályára lépése előtt pedig közel 20 éven keresztül nemzetközi gyógyszeripari cégeknél töltött be vezető pozíciót itthon és külföldön egyaránt. 2010-től a TEVA Magyarország Zrt-t irányította vezérigazgatóként. 2014-ben a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárának és miniszterhelyettesének nevezték ki, ezt követte 2017-től nagyköveti munkája az Amerikai Egyesült Államok fővárosában.

Eddigi cégvezetői pályafutása, nemzetközi tapasztalata és számos más szervezetben betöltött korábbi vezető megbízatása teszi alkalmassá a Mediaworks új elnök-vezérigazgatóját arra, hogy Magyarország kiemelkedő médiacsoportját irányítsa, annak jelenleg is meglévő stabil pozícióját tovább erősítse. Munkáját természetesen a kollégák és a kuratórium támogatásával fogja végezni, hiszen „együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség” – fogalmaztak.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
medve
2020. április 15. 17:55
És mi lett Liszkaival? A jobboldali média legnehezebb időszakát is végigküzdötte, még ellenzékben.
OberEnnsinnen
2020. április 15. 16:50
Az átkosban - el kell ismerni - a napos gügyögők mellett az újságíró szakma magas intellektussal rendelkező embereket, valóban a szűkebb és tágabb közösségért dolgozókat alkalmazott. De azt is tény: az azért más világ volt. A magyar nemzeti sajtónak mindig a legmagasabb követelményeket kell mércéül állítani, legalábbis ezt kellene. Ennek pedig egyetlen feltétele van: az igazat, a színtiszta igazat és csakis az igazat. Nekünk nem kellene aljaskodásokba, kicsinyes sárdobálásokba belemenni és sajtóperek tucatjaiért bocsánatot kérni. Ehhez nagyon hülyének kell lenni, Szabó László helyében az első lépésem az lenne: aki sajtópert veszít: REPÜL.
Pelso j.
2020. április 15. 16:24
Kit érdekel....?
holder
2020. április 15. 16:21
Mától még színvonalasabb a teljes KESMA-sajtó. De meddig lehet ezt a színvonalat még fokozni ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!