Káel Csaba: Segélyalappal segítik a szabadúszó filmeseket

2020. április 03. 19:29

Mint mindenhol, a filmiparban is jelentős érvágás a kialakult helyzet, hiszen ez a művészeti ágazat jelentős a gazdasági életben – fogalmazott a kormánybiztos.

2020. április 03. 19:29

Számos nemzetközi produkció hagyta el Magyarországot a járvány miatt, ezt pedig megérzi ez a szektor – fogalmazott Káel Csaba. A magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos beszélt arról is, hogy „a Nemzeti Filmintézet létrehozott egy segélyalapot, amely egyfajta rendkívüli jövedelempótlást jelent, mindezek mellett pedig folyamatosan pályáztatnak is.”

A mentőötleteik között helyet kapott egy olyan kezdeményezés is, amely lehetővé teszi a filmipari szakembereknek azt, hogy hazai munkálatokba szálljanak bele, míg a nemzetközi produkciók nem térnek vissza – mondta el magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Hozzátette, az 50 millió forintos alap mellé további felajánlásokat várnak.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2020. április 05. 18:14
má meginn
Letiltott
2020. április 05. 11:39
Micsoda fröcsögő csorda legelész itt és kérődzi vissza amit nem bírt megemészteni...
Akitlosz
2020. április 04. 01:54
"Mint mindenhol, a filmiparban is jelentős érvágás a kialakult helyzet, hiszen ez a művészeti ágazat jelentős a gazdasági életben - fogalmazott a kormánybiztos." Jelentős, a közpénzek eltüntetőjeként. Ha tudnak szabadon úszni, akkor felesleges őket támogatni, ha pedig nem tudnak szabadon úszni, akkor nem érdemes.
Palepoli
2020. április 04. 00:31
Gondolkodom, az elmúlt 20 évben milyen magyar film készült, amit a filmkészítők haverjain kívül mások is láttak. Nem lenne hosszú a lista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!