EMMI: Minden magyarért felelősséggel tartozunk, a bajban különösen

2020. április 17. 19:11

Az emberi erőforrások minisztere a koronavírus-járvánnyal összefüggő védekezési feladatokban való részvételre kérte fel orvos kollégáit egy erdélyi, önkéntes orvosi misszió keretében – közölte a koronavirus.gov.hu.

2020. április 17. 19:11

„Az Emberi Erőforrások Minisztériuma visszautasítja egyes magyarországi sajtótermékek azon hangvételű írásait, amelyek igyekeznek a határon túli magyarok megsegítése ellen uszítani anyaországi honfitársainkat – még a jelenlegi járványügyi veszélyhelyzetben is. A balliberálisok szemléletével szemben a nemzeti kormány álláspontja szerint minden magyarért felelősséggel tartozunk, a bajban különösen” – tájékoztat a koronavirus.gov.hu.

A portál közlése szerint a nemzeti kormányzás jegyében Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere a határon túli magyar közösségek megkeresésére, a koronavírus-járvánnyal összefüggő védekezési feladatokban való részvételre kérte fel orvos kollégáit egy erdélyi, önkéntes orvosi misszió keretében. Örömmel tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy az önként jelentkező egészségügyi szakemberek létszáma elegendőnek bizonyul a külhoni magyar közösség átmeneti krízishelyzetének megoldására. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma döbbenetesnek tartja az anyaországi embereket a külhoni magyarság ellen fordítani igyekvő hangulatkeltést, amelyet az erdélyi orvosi misszió toborzásának közlése nyomán tapasztalhattunk egyes sajtótermékek esetében. Ezek a szélsőséges politikai eszmeiségek lenyomatát követő írások, amelyek egyszerre vetik el a szolidaritás, és az államhatárokon túlnyúló nemzeti egység fundamentumait, szöges ellentétben állnak a valósággal és az emberi erőforrások miniszterének szándékával.

Hozzáteszik: az anyaországi önkéntesek jóvoltából, az erdélyi orvosi misszió megoldást teremt a rendkívüli kihívásokkal küzdő, érintett külhoni magyar közösség számára. Esetükben ugyanis a minimálisan szükséges egészségügyi ellátásra sem maradna lehetőség, amennyiben az anyaország nem siet megsegítésükre. Az eddigi sikeres magyarországi járványügyi védekezés ugyanis olyan feltételeket teremtett, amelyek révén a nemzeti szolidaritás jegyében jelképes létszámú, de annál jelentősebb hatású vállalást tehetünk külhoni nemzettársaink megsegítésére.

(EMMI/koronavirus.gov.hu)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pál Pusztai
2020. április 17. 21:52
"Minden magyarért felelősséggel tartozunk" tudjuk tisztelt kormány csak vannak magyarok akikre nagyobb felelősséggel gondoltok másokra meg alig.
zakar zoltán béla
2020. április 17. 21:04
Te Radio Lógus vagy?
Rauf Rozália
2020. április 17. 20:13
Orbán ma reggel beígérte a járvány vége után azonnali vizsgálattal megkeresik a Pesti úti "ügy" felelőseit. HURRÁ! Akkor nagyon hamar megszabadulunk a Nyanyától. Első Orbán-kormány: 1998-2002 18/1998. (VI. 3.) NM rendelet a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről SZÓVAL A NYANYÁNAK HAMAROSSAN MENNIE KELL ( és örülhet, ha csak ennyivel megússza)!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!