Koronavírus-ügyeletet indított az operatív törzs

2020. február 26. 08:57

E-mailen és telefonon egyaránt várják a lakosság bejelentéseit.

2020. február 26. 08:57

Ügyeleti központot működését jelentette be a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs– közölte a Belügyminisztérium az MTI-vel. Mint írják, a központ munkájában a Belügyminisztérium; az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Honvédelmi Minisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, valamint a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ felelős munkatársai vesznek részt.

Az ügyelet emailen is elérhető: [email protected]. A közlemény szerint a beérkező elektronikus levelekre a központ a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küld. De telefonszámokon is várják a bejelentéseket, a 06-80-277-455 illetve a 06-80-277-456 kapcsolási számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogják fogadni a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

Hozzáteszik a már sokszor megismételt információt, miszerint a kormány „döntésének megfelelően a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs (KEVFOT) továbbra is folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus fertőzésre vonatkozó ellenőrzött egészségügyi és járványügyi adatokat”, és megerősítik, hogy Magyarországon a vírus jelenlétét nem mutatták ki.

(MTI)

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2020. február 26. 16:08
Nem lehet igaz hogy csak az olaszok kapták el a vírust , betolakodókat elkerüli, nem merik kiírni Brüsszel titkolja védi a betolakodó védett fajt nehogy a hazájukba induljanak .
áfonya
2020. február 26. 15:59
Ballibsik keltenek pánikot , sok gyümölcszöldség fogyasszunk, nyersen karalábét sárgarépát salátát almát retket zöldhagymát fokhagymát ,petrezselyem zöldjét rágjunk savanyú káposztát fővitamin források együnk .
zakar zoltán béla
2020. február 26. 14:45
A DK még most sem elégült ki! Gréczy frottír a megoldás!
fogas paduc
2020. február 26. 12:50
Most kell befektetni a membrános oxigenátor gyártásába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!