Mazsihiszes rabbi bírálta Köves Slomót

2019. november 01. 17:45

Radnóti Zoltán szerint a fehérterror narratívája elevenedett meg.

2019. november 01. 17:45

A BZSH rabbiságának igazgatója, egyben a lágymányosi zsinagóga rabbija Facebookon írta meg a véleményét Köves Slomó beszédéről, amelyet a Nemzeti Vértanúk Emlékművének avatásakor monodtt el – írja a Neokohn.

Radnóti úgy fogalmazott, hogy „A tanácsköztársaságot vezető zsidó származású embereket (és ez a tény mindenki előtt ismert) – ilyen tömeg előtt (egy rabbinak) megalázni, ez a fehérterror narratívája volt…”

A komment a Neokohn szerint azért is különösen érdekes, mert a Tanácsköztársaság vezetőinek a zsidó származását mindenfajta megjegyzés vagy magyarázat nélkül kiemelni a két háború közötti antiszemiták szokása volt – mint ahogyan azt Radnóti is elismeri.

A Tanácsköztársaság vezetése üldözte mind az izraelita hitközségeket, mind pedig a cionista mozgalmat, származásra való tekintet nélkül. A két háború közötti neológia ezért határolódott el többször is a Tanácsköztársaság vezetőitől.

Köves Slomó beszédét itt olvashatja el.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zazriveczazseni
2019. november 03. 10:54
annamanna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Úgy látom a nyilas, náci ideológia mélyen gyökeret vertek magában, 75 éve személyesen is a Dunába lőtt volna néhány gyereket, lényeg az hogy zsidó vagy cigány legyen.
syphax
2019. november 03. 08:54
(Radnóti Miklós is az volt Isten nyugosztalja) FAJILAG, a RASSZ-t tekintve Radnóti (Glatter) Miklós tényleg zsidó volt szegény, de azon kivül azután SEMMI EGYÉB KÖZE NEM VOLTZ a zsidósághoz, de nagyon nem(!)! Ami annyit tesz: TÖKÉLETESEN KERESZTÉNY VOLT Radnóti , SŐT: KATOLIKUS KERESZTÉNY --ÉS OTT IS A LEGJOBB FAJTÁBÓL VALÓ!!! Erről(!) Radnóti a a SAJÁT ÖNÉLETRAJZI NAPLÓJÁBAN VALL--MEGRENDITŐ HITELESSÉGGEL.. Egyébiránt annyi igaz,. hogy a hivatalos keresztelőjére--Neki is, meg feleségének, Gyarmati Fanni-nak is--csak 1943.május 4-én került sor a budapesti Szent István Bazilikában. Aki keresztelte Őket, az nem volt más mint Sík Sándor Sch.P. piarista szerzetes a házaspár régi barátja--hosszas keresztelési tanulási előkészületet követően. A "keresztapa" pedig Dr.Ortutay Gyula, a későbbi akadémikus volt, Radnóti Miklós korábbi szegedi egyetemi évfolyamtársa, akivel szemben inkább "érheti szó a ház elejét"--kereszténység ügyben. Dacára annak, hogy ő Ortutay "Tutus" aztán tényleg fajilag is keresztény katolikus volt, sőt a szegedi piaristáknál érettségizett--s később a Függetlem Kisgazdapárt tagja lett, de beépitett kriptokommunistá-vá "avanzsált"--mármint a "Tutus". Pedig ő azután vérségileg-fajillag "totál árja" volt.....
syphax
2019. november 02. 23:13
Engem nem zavar az, ha a zsidók--úgymond--"zsidóznak". Csak az zavar e témában, ha elő akarják irni nekünk keresztényeknek azt, hogy ki zsidózhat és ki nem. Ill. még az is ZAVAR, ha ők akarják NEKEM(!?) definiálni-meghatározni MI SZÁMIT "ZSIDÓZÁSNAK", és mi nem. Ez kb. olyan mint amikor vérkomcsik tartanak kiselőadást keresztény erkölcsről és megmagyarázzák a BIBLIÁT nekünk olyanok, akik jószerével katolikus templomot meg papot csak fényképen láttak, vagy még úgy sem. AZ IMÁRÓL MEG CSAK GÚNYOLÓDNI TUDNAK ÉS SZOKTAK, MIVELHOGY VALÓJÁBAN ÉS TÉNYLEGESEN NEM IS TUDJÁK MI AZ. Persze még ezt a hittanbéli tudatlanságot SEM tudák...önmagukról persze, olyannyira bunkók.
Óbor Dezső
2019. november 02. 20:24
Minden tiszteletem Köves Slomóé, mert zsidó is lehet Magyar! (Radnóti Miklós is az volt Isten nyugosztalja) De az is tény hogy sokan közűlük a múltban is, bizony hétpróbás nemzet ellenes bolsevik hazaáruló gazemberek vóltak, és az azok leszármazottjai (többségében most is azok)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!