Megkezdődik a plakáttalanítás szezonja

2019. október 20. 12:16

Három hetük van a pártoknak, hogy elszállítsák a választási hirdetéseket a közterületekről.

2019. október 20. 12:16

Három hetük van az önkormányzati és nemzetiségi választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek, hogy eltávolítsák a kampányidőszakban közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

A választási törvény szerint a szavazás napja után egy hónapon belül, tehát november 12-én 16 óráig kell eltávolítania a plakátokat annak, aki elhelyezte vagy akinek az érdekében elhelyezték. Ha a hirdetményeket nem távolítják el időben, az önkormányzatoknak kell eljárniuk. Az önkormányzatok a határidő lejárta után maguk is eltávolíthatják a plakátokat, majd a költségét kiszámlázhatják.

A legtöbb önkormányzat a választási időszakra hirdetőtáblákhoz hasonló „kampányoszlopokat” helyezett ki a közterületekre, a jelöltek és jelölőszervezetek ezekre ingyen ragaszthatták fel plakátjaikat, szóróanyagaikat. A jelölőszervezetek azonban sok plakátot villanyoszlopokra is kihelyeztek; ezeket a plakátokat határidőig el kell távolítaniuk a közterületekről.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
riofolta
2019. október 22. 11:23
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
annamanna
2019. október 20. 22:16
Szerintem mindenki tépkedje le az általa utált párt/jelölt plakátjait. Kellemeset a hasznossal.
Zsolt75
2019. október 20. 20:55
Nálunk a momós mangalica tavaly április óta mállik az oszlopokról.
Nannyó
2019. október 20. 13:39
Három hét?! A Déli pályaudvarnál tavalyi választási plakát is kint van. Vágó Gábor van rajta, meg Demeter Márta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!