Sajtótájékoztatót tartott Orbán és Merkel

2019. augusztus 19. 13:35

Nézze vissza!

2019. augusztus 19. 13:35

Harminc évvel ezelőtt, 1989. augusztus 19-én, egy Sopron melletti határátkelőhelynél szervezték meg a Páneurópai Pikniket. Az ebből az alkalomból néhány órára megnyitott osztrák-magyar határon több száz, a kommunista Német Demokratikus Köztársaságból menekülő ember jutott át Ausztriába, onnan pedig  nyugatnémet területre. Az évforduló alkalmából Sopronba látogató Angela Merkel német kancellár közös sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktorral.

(HVG, Facebook)

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2019. augusztus 20. 10:12
Angela behódolt, ma már ugyanazt mondja amit OV már négy éve mond..
tudjisten
2019. augusztus 20. 09:52
Nem arról van-e szó, hogy fordul a szél? Leyen a Wind of Change-t üzeni. Németország vagy inkább a németség iszonyatos elszigeteltsége és lepusztulásának trendje megszűnt...? Kérdezem. Hirtelen-váratlan kelet felől nem remélt szövetségesre akadt. Közép-Európára, a volt szocialistákra. És ha valaki, akkor Merkel érti Közép-Európát és vele együtt az ideológiailag vezérelt rendszer működését. Hol van az megírva, hogy remegése nem jelenthet fordulatot is akár? Migráció terén egy az egyben a 2015-ös orbáni álláspontot foglalta el. Ki érdekel, hogy nem tartott nyílt bűnbánatot?! Mit jelent, hogy a magyar miniszterelnök kiáll a gazdasági protekcionizmus ellen? Azt, hogy a német érdeket támogatja az amerikaival szemben? Saját érdekből is, nyilván, de mégis, az USA-val szemben? És az mit jelent, hogy arra koncentrálnak mindketten, ami közös, és nem arra, ami különböző? Nem egy új és korrekt szövetség alapja fektettetik épp le? Ha a V4-ek és Németország összefog...? Orbán mindig a V4-ek nevében, sőt déli szomszédaink nevében is beszél, de legalábbis érdekükben is... Nem azt jelenti-e mindez, hogy Merkel végre a neoliberálisok felől kelet felé fordítja tekintetét munícióért, ötletért, szövetségesekért és nem feltétlen birodalmi-elnyomó-kizsákmányoló szándékkal? Nem az-e a döntő kérdés, kié legyen Németország: a Nyugaté-e avagy a Közép-Keleté... vagy... (de ezt ki se mondjam!)? És végül, ennek következtén, kié legyen a hanyatló Nyugat?
cutcopy
2019. augusztus 20. 00:55
Azért a hangot legközelebb oldjátok meg valahogy mandisok..!
Newman
2019. augusztus 20. 00:14
Dr. Miniszterelnök úr, ismét JÓÓL TELJESÍTETT!!! KÖSZÖNJÜK!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!