Legkorábban vasárnap emelhetik ki a Hableányt

2019. június 06. 23:08

A hajódaru a Duna magas vízállása miatt egyelőre nem fér át a hidak alatt.

2019. június 06. 23:08

Legkorábban vasárnap délután kezdhetik el kiemelni a Margit-hídnál elsüllyedt Hableány roncsát nyilatkozta a Clark Ádám hajódaru kapitánya az RTL Híradónak.

A hajódaru a Duna magas vízállása miatt egyelőre nem fér át a hidak alatt. Az elsüllyedt Hableányt egyben szeretnék kiemelni, legfeljebb 1 óra alatt. A hajót alaposan feltérképezték. A roncs alá kötelek lesznek fűzve, hogy elosszák a terhelést. A Hableányt két cölöphöz rögzítették, amiket egy kotrógép engedett le a vízbe csütörtökön. Már az az uszály is ott vár, ahova a kiemelés után a roncsot rakni tervezik.

A vízállás szerdához képest valamennyit nőtt is, és péntek délutánig még emelkedés várható. A műveletet megkezdéséhez nagyjából 420 centiméteres vízállásra van szükség.

(RTL Híradó)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2019. június 08. 05:52
"A kapitány elmondta, hogy fogják kiemelni a Hableányt, közben töviről-hegyire megmutatta a hajót." https://index.hu/video/2019/06/07/clark_adam_kapitany_megmutat_mindent_tudni_mentes_kiemeles_daru_hajo/
Mia szösz
2019. június 07. 18:39
"Az elsüllyedt Hableányt egyben szeretnék kiemelni, legfeljebb 1 óra alatt. A hajót alaposan feltérképezték. A roncs alá kötelek lesznek fűzve, hogy elosszák a terhelést. (RTL)" Legkorábban vasárnap? Egyelőre beláthatatlan, hogy meddig tart a köteleknek a roncs alá fűzése, a roncshoz rögzítése, stb. - mondta a Jasenszky Nándor, a TEK társadalmi kapcsolatokért felelős osztályának vezetője pénteken délután a sajtótájékoztatón.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!