Ezzel a hajóval ütközhetett a Hableány

2019. május 30. 09:20

Egy útvonalkövető program alapján a két hajónak kereszteznie kellett egymás útját a Margit-hídnál.

2019. május 30. 09:20

Hivatalosan még senki sem erősítette meg, hogy melyik lehet az a hajó, amellyel a Hableány ütközött.

„A Vesselfinder nevű vízi jármű-lokátor, illetve az eddig ismert információk alapján valószínűsíthető, hogy a Viking Sygin nevű svájci illetőségű, a németországi Passauba tartó hotelhajó lehetett a baleset másik elszenvedője” – írja az Index.

A program útvonalkövető funkciója alapján a Viking Sygin és a Hableány útjának kereszteznie kellett egymást a Margit hídnál. A Viking Sygin ezután nem sokkal később kikötött a Carl Lutz rakpartnál Újpesten, és jelenleg is ott áll. A Vesselfinder a Hableányt legutoljára pont ott érzékelte, ahol a roncsait később megtalálták, közel a Margit híd pilléreihez. 

A hvg.hu által közzétett felvételek szerint a Viking Sigyn a balesetet követően a Jászai Mari tér közelében horgonyzott, amikor hajnalban ellepték a rendőrök, negyedórán belül 10-15 rendőrautó érkezett a hajóhoz. A felvételek alapján a hajó ekkor már üres volt, gyaníthatóan az utasokat leszállították róla.

(Index)

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dick52
2019. május 30. 14:16
Bár én nem ismerem a hajó közlekedési szabályokat de itt valami nem stimmel! Amit a nagy hajó csinált lehet, hogy nem volt " kerek " ?
Minnie
2019. május 30. 14:11
az a kurva pénz
21 gramm
2019. május 30. 13:04
Abszurdum. Mi az hogy a Viking Sygin nem jelentette a balesetet???? Az ütközés pillanatában ők voltak a legközelebb magától értetődően, nekik kellett volna a felelősségüktől függetlenül leginkább és elsősorban részt venni a mentésben, ami az azonnali segélyhívással kellett volna kezdődjön! Ez a cserbenhagyás minősített esete. Sajnos szerintem semmi esély az eltűntek előkerülésére...
Agnieszka
2019. május 30. 10:55
Úgy gondolom, h. a belpesti Duna szakaszon engedélyezni olyan pici hajónak, mint a Hableány és akkora monstrumnak, mint a svájci Viking az egyidejű térülését, fordulását egyszerűen érthetetlen. Már az indulás öngyilkosságnak látszik. Megrendítő tragédia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!