Orbán Viktor: Maduro venezuelai elnöknek azonnal távoznia kell

2019. január 31. 15:51

Orbán Viktor kijelentette, hogy Magyarország a spanyol álláspontot támogatja Venezuela ügyében – eszerint Nicolas Maduro venezuelai elnöknek azonnal távoznia kell.

2019. január 31. 15:51

Pablo Casado, a spanyol Néppárt elnöke csütörtök délután telefonon megbeszélést kezdeményezett Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t.

A két pártelnök egyeztetésének témája a venezuelai helyzet volt. Az Európai Néppárt tagjaiként az ügyben teljes egyetértés volt köztük – mondta Havasi Bertalan. 

Orbán Viktor leszögezte: Magyarország a spanyol Néppárt álláspontját osztja. Eszerint Nicolas Maduro venezuelai elnöknek azonnal távoznia kell az ország éléről, az európai országoknak pedig el kell ismerniük Juan Guaidó ideiglenes államelnökségét. 

(MTI)

Összesen 254 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tartarossz.blog
2019. február 02. 21:44
ja és a hintapolitikából sem kérünk, O1G
tartarossz.blog
2019. február 02. 21:42
A következőt kell tenni, ki kell állni baszk és katalán szabadságért és Maduróért, és el kell ítélni Orbán szabadkőműves nyilatkozatát - nem kérünk abból, hogy szabadkőműves puccsot hajtsanak végre
dzsordzsi még él?
2019. február 01. 14:09
Jobb lett volna nem mindjárt beállni a kórusba, hanem kivárni a helyzet alakulását. Ez elhamarkodott lépés volt. Az olasz külügyminiszter-helyettes pl. kiállt Maduro mellett: https://www.rt.com/news/450304-deputy-foreign-minister-backs-maduro/
Tatulus
2019. február 01. 12:27
Részemről - nem mintha bármelyikünk véleménye változtatna bármin is - nem tartom helyesnek, hogy más ország belügyébe beleszólunk! Ez egy teljesen felesleges nyilatkozat volt! Tudtommal volt választás - mindenféle zavaros hírekkel. Legközelebb a hazai ellenzék fogja ily módon megkísérelni a hatalom megszerzését! Zavaros híreket innen is lehet lehozatni a külföldi sajtóval. Orbánnak itt tartózkodnia kellett volna! Belügynek tekinteni, mert az is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!