Nacsa Lőrinc: Azért támadják a Stop Sorost, mert gátolja a migránsok behozatalát

2019. január 25. 12:41

Brüsszel azért támadja a Stop Sorost, mert a szabályozás a migránsok behozatalában útjában áll – mondta a KDNP szóvivője pénteken.

2019. január 25. 12:41

Brüsszel azért támadja a Stop Sorost, mert a szabályozás a migránsok behozatalában útjában áll – mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciójának szóvivője pénteken újságíróknak.

Nacsa Lőrinc a kormánypártok véleményét összegezve felidézte, az Európai Bizottság csütörtökön jelentette be, hogy folytatják „a jogi eljárásnak álcázott politikai támadást" Magyarország ellen. 

Hozzátette, azért támadják a Stop Sorost, mert az a migránsok behozatalának útjában áll: büntethetővé tette a bevándorlás szervezését és finanszírozását. A bevándorláspárti brüsszeli bürokraták azonban nem megállítani és büntetni, hanem segíteni és finanszírozni akarják a migráció szervezését – jegyezte meg, hangsúlyozva: miközben a magyar emberek és a magyar parlament döntését támadják, Brüsszel mostani vezetése sorra teljesíti a Soros-hálózat megrendeléseit az uniós döntéshozatalban. 

Nacsa Lőrinc kitért arra is, hogy az Európai Parlament bevándorláspárti többsége múlt héten döntött arról is, hogy megháromszorozza a Soros-szervezetek támogatását, hogy azok még több migránst segíthessenek Európába. Emellett minden lehetséges eszközzel büntetni akarják azokat az országokat, amelyek úgy döntöttek, nem fogadnak be bevándorlókat: jogi eljárásokat folytatnak Magyarország ellen, újabb parlamenti vitát szerveznek hazánkról, és nyíltan fenyegetnek akár az uniós források elvételével.

A KDNP-s politikus rámutatott: minden egyes nap, minden egyes döntés megerősíti, hogy Európának új vezetésre van szüksége, amely nem a migráció megszervezésén, hanem azon dolgozik, hogy megvédje Európát a migrációtól, illetve a kontinens határait.

A kormánypártok szerint ez az európai parlamenti választás tétje – közölte.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2019. január 25. 13:32
Szóval a kiskereskedőknek nem jár az a kedvezmény mint a multiknak ......de hát hol a hirdetett versenyeztetés akkor ,mert a unió ezzel jött még a magyar gazdaságot tönkre nem tette ,még le nem építette ... multik a kiskereskedőket leszorítják ,azt jelenti az adott ország csak a multikra szoruljanak , ország gazdasága függjön tőlük ne legyen önellátó hiába van lehetőség országon belül termelésre.... Nyugat ránk önti a lerágott csontot. Jahh hogy az ország termel a külföldi multi bevásárló központokat egyre kevesebbe látogatják kevesebben vásárolnak , pénzek nem a nyugati tőkét gazdagítja. https://www.agroinform.hu/gazdasag/unios-birosag-ele-ideztek-magyarorszagot-38996-001?utm_source=hirstart&utm_medium=cpc&utm_campaign=HIRpromo&utm_content=38996&fbclid=IwAR1F9NEjmttXH914V8cvHN_k5O_jAGvX6u7DAJb8hpWFQuajaD8ZrWcHUNo ,, Az Európai Bizottság keresetet indított Magyarországgal szemben az Európai Unió Bíróságán a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek kiskereskedelmében korlátozott árrés miatt; a szabályozás az EB szerint nem egyeztethető össze az uniós joggal – közölte az uniós bizottság. Az Európai Bizottság szerint a magyarországi szabályozás megfosztja a fogyasztókat és a vállalkozásokat attól, hogy maradéktalanul élvezhessék az egységes piac előnyeit, ez pedig szembe megy az áruk szabad mozgásának elvével, és a mezőgazdasági termékpiacok közös szervezésének létrehozásáról szóló uniós rendelettel is. A magyar jog szerint a kiskereskedőknek ugyanazokat a haszonkulcsokat kell alkalmazniuk a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékekre, függetlenül a származási országuktól. Mint írták, ez a szabály sérti az áruk szabad mozgására vonatkozó uniós jogot, hiszen hátrányos helyzetbe hozza, visszaszorítja az importált termékek értékesítését a hazai termékekéhez képest.
áfonya
2019. január 25. 13:14
Kínát is megtámadta Soros. Amerika nem katonáit nem fegyverét áldozza be ,hanem sztalinhoz hasonló soros vén rabló pandúrt ügynököket uszít országokra .... Ott ahol a vén hullarabló megjelenik az biztos kormánydöntés van kialakulóban, ott polgárháború vér folyik. nép üti egymást .
kunfia
2019. január 25. 13:12
Ezek szerint Szijjártó hazudott,amikor azt mondta,hogy Brüsszel elvetette a kötelező kvótákat?
Balogh Norbert
2019. január 25. 13:04
Jobbik, Gyurcsány-két jó barát, együtt isszák Soros borát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!