Hatályon kívül helyezték az új Néprajzi Múzeum építési engedélyét

2018. november 30. 07:44

Az ok: a civil szervezetek nem tekinthettek be az iratokba az engedélyeztetési eljárás során.

2018. november 30. 07:44

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság tanácsa szóban kihirdetett ítélete hatályon kívül helyezte az új Néprajzi Múzeum építési engedélyét – ismerteti pénteki számában a Népszava.

Garay Klára városvédő aktivista a lapnak elmondta, a bíróság az első fokú hatóságot, az V. kerületi kormányhivatalt új eljárásra utasította. Egy hónapon belül írásban is megkapják az ítéletét, amikor ez megtörténik, az új Néprajzi Múzeum építésével mindaddig le kell állni a Városligetnél, amíg az új eljárásban elbírálják a kérelmet.

A városvédő szerint a bíróság egyebek mellett azzal indokolta döntését, hogy az engedélyeztetési eljárás során az ügyfélként bejelentkezett civil szervezetek és szakértőik számára nem biztosították a törvény által előírt iratbetekintési jogot.

Nincs kétségünk afelől, hogy az V. kerületi kormányhivatal az új eljárásban engedélyezni fogja az építkezés folytatását. Második lépésként azonban már az ügy érdemi, szakmai részével kapcsolatban teszünk beadványt – jelentette ki Garay Klára. Szerinte ugyanis súlyos örökségvédelmi és tűzvédelmi szabálytalanságok történnek.

A lapnak nem sikerült megszólaltatnia a Városliget Zrt.-t az ügyben.

(MTI)

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. november 30. 10:23
Joggal való visszaélés, penetráns betolakodás minden ügybe, konstruktív folyamatok fékezése, szándékos károkozás ezek a gittegyletek csak erre képesek.
józan paraszti ész
2018. november 30. 10:12
Ha mégis jogerőre emelkedik majdan az építési engedély, a késésből eredő károkat megtéríttetik ezzel az akadékoskodó gittegylettel?
józan paraszti ész
2018. november 30. 09:55
Nem értem miért nem támadja meg valaki ezeknek a gitt egyleteknek a bejegyzését és a törvényes működését. csak úgy hobbiból, mint ahogy ők is beütik az orrukat mindenbe amihez semmi közük. Biztos, hogy lehetne találni valami formai hibát a működésükben. Mi az , hogy ügyfélként? Ír egy levelet és ügyfél lesz. De ez nem származtat mindenféle jogot.
luisbathhelena
2018. november 30. 09:51
A kovetlezo lesz: 1. Javasoljak egy uj genderfluid wc megépítését 2. Foljelentik az építőket a kivitelezes csúszása mistt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!