Macron pártjával egyeztettek a Fodor-liberálisok

2018. október 27. 10:05

Megállapították, hogy a Magyar Liberális Párt és az En Marche azonos célokért küzd.

2018. október 27. 10:05

A Liberálisok Macron pártjával egyeztettek – tudatja a párt MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Liberálisok péntek délután vendégül látták az En Marche! Emmanuel Macron francia elnök által vezetett mozgalom küldöttségét. Emmanuel Macron pártját Pieyre-Alexandre Anglade, az En Marche országgyűlési képviselője, Astrid Panosyan, a párt nemzetközi ügyekért felelős megbízottja és Garance Pineau külügyi tanácsadó képviselte, akiket Fodor Gábor pártelnök, Bősz Anett országgyűlési képviselő és Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje fogadott a  Magyar Liberális Párt központi irodájában” – írják.

A találkozón a felek egyértelművé tették, hogy a Magyar Liberális Párt és az En Marche azonos célokért, azonos alapértékekért küzd, melyekért minél szélesebb körű együttműködés keretein belül kell harcolnunk, nem csak belpolitikai, de európai szinten is. Az illiberalizmus térnyerése és pusztítása ellen az egyetlen lehetőségünk, ha mindenki, aki meg akarja védeni a szabad, nyitott, emberséges Európát, együttműködik az Európai Unión belül és az Európai Parlamenti választások során” – fogalmaznak.

A Liberálisok és az En Marche képviselői egyetértettek abban, hogy mindkét párt egy szorosabban működő, integrált Európában érdekelt. A delegáció tagjai abban állapodtak meg, hogy az ALDE idei, novemberre eső madridi kongresszusán folytatják az egyeztetést a 2019-es EP-választással és egy szélesebb körű együttműködés lehetőségével kapcsolatban, a demokratikus, európai értékekhez hű pártok minél szélesebb körű összefogása érdekében” – zárul a közlemény.

(OS-MTI)

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a hun
2018. október 27. 22:28
Buzi a buzinak nem vájja ki heréjét-mongyák Kamcsatkán...
hátakkor
2018. október 27. 21:38
A két buzi.összeillenek.
istvánkeve
2018. október 27. 19:25
Macron francia népszerüsége párosítva a magyar liberálisok tömegével ! No, ha most nem fog remegni a föld az EU-ban !!!
Minnie
2018. október 27. 18:33
köcsötalálkozó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!