Vidnyánszky: Kerényi Imre nagy kultúrharcos volt

2018. augusztus 11. 14:31

A Nemzeti Színház és a Magyar Teátrumi Társaság nevében Vidnyánszky Attila részvétét fejezte ki a családnak.

2018. augusztus 11. 14:31

Kerényi Imre nagy kultúrharcos volt, aki az évek múlásával egyre tisztábban és világosabban látta, hogy mi a feladata a magyar kultúra értékeinek megőrzése és a magyar kultúra megújítása terén - mondta Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója, a Magyar Teátrumi Tásaság elnöke szombaton az elhunyt színházi rendezőre, publicistára emlékezve.

Kerényi Imre hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében családja körében hunyt el. A Nemzeti Színház és a Magyar Teátrumi Társaság nevében Vidnyánszky Attila részvétét fejezte ki a családnak. 

Vidnyánszky Attila kiemelte: Kerényi Imre jelentős színházi ember volt, akinek meghatározó előadásai mellet a legnagyobb tette az volt, hogy 1981-ben elsőként vitte színre a Csíksomlyói passiót, amely „egy megrázó és nemcsak a színházban, hanem a teljes magyar kultúrában is utat mutató előadás volt”.

Mint a főigazgató elmondta, megrendítette, hogy Kerényi Imre nem érhette meg a Csíksomlyói passió augusztus 18-i bemutatóját a csíksomylói nyeregben. Hozzátette: Kerényi Imre halála különös inspirációt ad a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közös produkciójához.

(MTI)

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2018. augusztus 12. 04:58
Így igaz. Kultúrharcos. Csak túl gyakran állt át.
kurbitalis
2018. augusztus 12. 00:27
Inkább elégé eszelős volt. Sokszor oda kellett rá figyelni, hogy ne ártson ahelyett, hogy használna. Sokszor túlkompenzálta magát. A Madách párttikára, majd a Fidesz kultúrapparatcsikja volt. Tehetséges ember, sok-sok kérdőjellel. Lévai Anikó egyszer azt mondta, hogy megeskette, nehogy lefestesse Orbán Viktort, mert akkor " megfojtja". Sok jót tett, sok nem jót, sokszor többet ártott, mint használt. R.I.P.
Agnieszka
2018. augusztus 11. 21:06
A meg nem érdemelt választási vereség után 2002-től Kerényi Imre a jobbos szavazótábornak nagyon sokat adott közéleti szereplésével. Isten nyugosztalja, nyugodjék békében.
Babivadász
2018. augusztus 11. 18:28
"Kerényi Imre halála különös inspirációt ad a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közös produkciójához." Egy ember halálát reklám céljára használni , szánalmas , visszataszító dolog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!