Új katonai helikoptereket szerez be a honvédség

2018. június 29. 12:09

Húsz új helikoptert szerez be a Magyar Honvédség – közölte a Honvédelmi Minisztérium pénteken.

2018. június 29. 12:09

Új katonai helikoptereket szerez be a Magyar Honvédség – közölte a Honvédelmi Minisztérium pénteken az MTI-vel. Közleményük szerint 20 új helikopter beszerzéséről döntött a tárca.

A helikopter-beszerzési eljárást – a honvédség speciális követelményrendszerét is figyelembe véve – a szakmai szempontok, azaz a hadműveleti-műszaki követelményrendszer körültekintő és részletes kimunkálása mellett, széles körű nemzetközi piackutatás előzte meg. Ahogy azt többször is hangsúlyozták, a haderőfejlesztés megvalósítása során „mindenkor a rendelkezésre álló költségvetési erőforrások hatékony felhasználására törekszik a honvédelmi tárca” – írták.

(MTI)

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. június 30. 09:01
Helyes! (Amúgy a bíróságnak csak meg kéne kérdezni súlyos ítéletének meghozatala előtt, hogy Gyurcsány mi az anyja valagáért ajándékozta el az összes működőképes magyar harckocsit)
Akitlosz
2018. június 30. 00:43
Ugyanennek a gyártó cégnek az Eurocopter Tiger a harci helikoptere. Na olyanból is kellene néhány darab! Politikailag korrekten az a szóba jöhető típus. https://www.youtube.com/watch?v=-pTqEdnpkho https://www.youtube.com/watch?v=DDPL8RIosnk
mo ching
2018. június 29. 17:56
Az amerikaiak közben a 2019-es büdzséjükbe be akarják venni, hogy a kecskeméti repülőteret átalakítsák a saját igényeikre. https://www.zerohedge.com/news/2018-06-28/trump-rapidly-expands-cold-war-era-footprint-europe-counter-russia
szemlelo
2018. június 29. 17:09
És két motoros, tehát civilben is használható mindenütt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!