Jobbik, DK, Momentum, Együtt: vita a gazdaságról

2018. február 08. 13:57

A Civitas Intézet multikról szóló konferenciáján ellenzéki pártok vitatkoztak a gazdaságról.

2018. február 08. 13:57

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. február 09. 15:13
....................................00000000000000000.................................
kunfia
2018. február 08. 19:50
A közgyűlés ülésére a szocialista Kiss Ferenc és az LMP képviselője, Paksy Zoltán készített előterjesztést arról, hogy a városban egymilliárd forintos beruházást hajtott végre az Elios Zrt., ezért különösen fontos, hogy megismerjék az OLAF érveit. Az unió hivatala szerint ugyanis akár a szervezett bűnözés fogalmát is kimerítik azok a mechanizmusok, amelyekkel az Elios elnyerte az OLAF által vizsgált közbeszerzéseket, de a költségvetési csalás bűntette mindenképpen gyanús. A zalaegerszegi ellenzéki indítvány arra hivatkozik, hogy ez az utóbbi idők legsúlyosabb visszaélési botránya lehet, és a szereplőknek kötelességük az ügy mielőbbi tisztázása és az érintettek mielőbbi felelősségre vonása. A polgármesternek február 15-éig adtak időt a dokumentum kikérésére. Az Elios önkormányzatok közvilágításának korszerűsítését végezte el 2012 és 2015 között részben olyan időszakban, amikor a cégnek Tiborcz István, a kormányfő veje is a tulajdonosa volt. A gyanú szerint Tiborcz cége és üzlettársának egy másik vállalkozása is összejátszott abban, hogy ők nyerjék el az önkormányzatok megbízásait. Több helyen a túlárazás gyanúja is felmerült. Ráadásul több településen romlott a közvilágítás, miután az Elios LED-es technológiára váltott. Így például Zalaegerszegen is panaszkodtak a sötétségre, sőt le is kellett cserélni egyes lámpatesteket, igaz, szakemberek szerint csak szokatlan a LED-világítás a megszokott szórt fénnyel szemben. A zalaegerszegi ellenzéki képviselők most tehát kikérették az OLAF dokumentumait, és azt is megszavaztatták, hogy azt nyilvánosságra hozzák. Ebben pedig több fideszes képviselő is partner volt: a 12 fideszes és 2 ellenzéki jelenlét dacára az előterjesztés 8 : 6 arányban átment.
malakka
2018. február 08. 16:25
Z. Kárpát utána nyilatkozott: Jobbik alelnöke kitért arra is, hogy béruniós koncepciójuk a munkabérek lassú és kiszámítható felzárkózását tenné lehetővé a nyugat-európai átlaghoz. :) Szóljon már valaki, neki, hogy az a lassú, az nem elég. Addig éhen hal a sok millió éhező, az oktatásegészségügy még jobban tönkremegy, már csak azért is, mert addigra mindenki kivándorol. Persze, azért nem mindegy, a minőség sokat számít. Elvégre ha a fidesz kormányzása alatt emelkednek lassan a bérek, az meg sem közelíti azt, ha a jobbik kormányzása alatt emelkednek lassan a bérek. Az teljesen más feeling. Istenem, mekkora viccpárt.
Szívemből magyar
2018. február 08. 15:51
A dk már leül nácikokkal?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!