Semmelweis Ignác-emlékévvé nyilvánítják 2018-at

2017. november 29. 21:37

„Az anyák megmentője” kétszáz éve született.

2017. november 29. 21:37

Semmelweis Ignác-emlékévvé nyilvánítja 2018-at a kormány, hogy méltó módon emlékezzen meg „az anyák megmentőjéről” születésének kétszázadik évfordulóján – derül ki a Magyar Közlöny szerdai számában megjelent egyik kormányhatározatból.

A kabinet mind az anyaországban, mind a határon túl és diaszpórában élő magyarság körében támogatja és szorgalmazza olyan rendezvények szervezését, valamint oktatási anyagok készítését, amelyek Semmelweis Ignác orvos munkásságához kötődnek, és hozzájárulnak a méltó megemlékezéshez. A kormány felhívja az emberi erőforrások miniszterét, hogy a nemzetgazdasági miniszter bevonásával december 15-éig készítsen előterjesztést az emlékév keretében megvalósítandó programokról – olvasható a határozatban.

Semmelweis Ignác (1818-1865) a magyar orvostudomány egyik legnagyobb alakja. Ő vette észre először, hogy a gyermekágyi láz fertőzés következménye, és a fertőzést az orvos keze terjeszti.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2017. november 29. 21:54
Ez így kicsit karcsú, legyen a magyar egészségügy éve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!