Lezuhant a budai Várból egy ló

2017. október 20. 14:10

Hagyományőrző lovas huszárok „járőröztek” a Várnegyedben, amikor az egyik ló elszabadult, átugrott a kőkerítésen és lezuhant a Várkert Bazár Öntőház udvarába és elpusztult. Lovasa még szerencsésen le tudott ugrani az állatról.

2017. október 20. 14:10

Lezuhant a budai Várból és elpusztult egy elszabadult ló – közölte a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. pénteken az MTI-vel. Személyi sérülés nem történt. A tájékoztatás szerint péntek délelőtt a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség lovas huszárának lova a Várgondnokság Kft. vagyonkezelésében álló területen elszabadult, átugrott a kőkerítésen és lezuhant a Várkert Bazár Öntőház udvarába, ahol elpusztult.

A közleményben azt írták: a hagyományőrző szövetség szervezésében júliustól hétvégenként lovas huszárok „járőröznek” a Várnegyedben. Pénteken a lovas huszárok a nagy rondellától a keleti felvezetőn lefelé a Clark Ádám tér irányába indultak el, amikor az egyik ló valószínűleg megijedt, lovasa nem tudta megfékezni, ezért a huszárral együtt átugrott a kőkerítésen. Lovasa még szerencsésen le tudott ugrani az állatról, de ló lezuhant az Öntőház udvaron álló étterem mögé, ahol elpusztult.

A tűzoltóság és a rendőrség kihívták a balesethez, az Öntőház udvart ideiglenesen lezárta a nonprofit Kft.

(MTI)

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2017. október 22. 08:29
Szegény ló. A szórakoztatás áldozata lett.
Dénia
2017. október 20. 20:06
Jajistenem! Ne vigyenen oda díjugrató lovakat, mert szerencsétlen meglátja a falat, és azt hiszi, azt kell átugrani.
választópolgár
2017. október 20. 18:03
3 szor írták le ugyanazt.
august
2017. október 20. 17:05
:) Nehogy majd holnap a balliberális médiában azt olvassuk, hogy Zorbán rezsim újabb áldozat öngyilkolta meg magát, a diktatúrától rettegve levetette magát a várfokról, a Ló, akit Sanyinak hívtak. Szerencsétlen állat megriadt valamitől a szemtanúk szerint, akik beszámoltak arról is, mintha Habony Árpádot látták volna a környéken....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!