Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

2017. október 23. 09:53

Katonai tiszteletadás mellett felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulóján a Kossuth Lajos téren.

2017. október 23. 09:53

Katonai tiszteletadás mellett, Áder János köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnökének jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulóján hétfő reggel az Országház előtt, a Kossuth Lajos téren.

A szakadó esőben, erős szélben zajló ünnepségen a lobogót a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a Központi Katonazenekar és a Nemzeti Lovas Díszegység. A Parlament főlépcsője feletti két erkélyen egy-egy magyar zászló lengett, az egyik a forradalom emlékére lyukas volt. A ceremónián jelen volt a kormány több tagja, részt vettek katonai és állami szervezetek képviselői, ott volt a diplomáciai testület több tagja. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által szervezett központi programok kiemelt rendezvényét 15.00 órakor a Terror Háza Múzeumnál tartják, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet.

Emellett a fővárosban, országszerte és külföldön is számos megemlékezéssel, programmal várják az ünneplőket, családokat. A Nyitott Parlament keretében ingyenesen tekinthető meg a díszlépcsőház, a kupolacsarnok, az ott elhelyezett Szent Korona. Este Szabadságkoncertet tartanak a Millenárison. A Rákoskeresztúri új köztemető 301-es parcellájában egész nap protokollmentes megemlékezéseket tartanak. A rendezvényekkel összefüggésben országszerte és a fővárosban is forgalomkorlátozásokra kell készülni.

(MTI)

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edvind johnsson2.0
2017. október 23. 15:39
Havas Szófia miért nem tiltakozik?
noMores
2017. október 23. 15:35
De szépen áznak a barmok... Az mszmp-s kövér igazán jól mutat egy 56-os megemlékezésen. Egyébként a fideszbirkák tudják, hogy a fidesz soraiban megbúvó ávósok miatt nem rendezték 4 év kétharmad alatt ezek a kétszínű komcsi gyökerek az ügynökaktákat?... (ahogy annak idején az mszp sem..)
izo1210
2017. október 23. 14:07
A méltóságos uraknak letörne a kezük, ha maguk fognák az ernyőt?
3M..
2017. október 23. 13:31
"Áder János köztársasági elnök és Kövér László" Áder hogy tudott Kövér szemébe nézni? Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!