Ezzel készül a Magyar Honvédség augusztus 20-ra

2017. augusztus 19. 11:59

Látványos légi és vízi parádéval kápráztat el minket délelőtt 10 órától a Magyar Honvédség a Duna Lánchíd és Margit híd közötti szakaszán.

2017. augusztus 19. 11:59

A honvédtisztek esküjét követően légi és vízi parádé lesz a Duna Lánchíd és Margit híd közötti szakaszán vasárnap délelőtt - mondta Sári Szabolcs alezredes, a MH Ludovika Zászlóalj parancsnoka az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában. Hozzátette: az ünnepség a nemzeti lobogó felvonásával kezdődik a Kossuth téren, ezt követi a honvédtisztjelöltek esküje. Mint mondta, a leendő hadnagyok már pénteken átvették az avatási szablyájukat és a hadnagyi vállszalagot. 

A program délelőtt 10 órakor légi és vízi parádéval folytatódik. A Parlament előtt, a Duna fölött repülnek el a Magyar Honvédség légieszközei, először is három Gripen vadászrepülőgépből álló kötelék. Ezeket a felderítő-kiképző repülőgépek köteléke követi, majd könnyű- és szállítóhelikopterek tesznek tiszteletkört. A vízi parádé során először a Magyar Honvédség aknamentesítő hajói vonulnak fel, amelyeket a polgári hajók követnek. Megnyitják a nyilvánosság előtt a Lajta Monitor múzeumhajót is. Sári Szabolcs hozzátette: a katonai rendészet állománya egész nap részt vesz az ünnepségek biztosításában.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. augusztus 19. 17:37
Bevetnek mindent ami még van, de így sem lesz hosszú a program. Azt a sok hadnagyot minden évben hova képzik? Erősen valószínűtlen, hogy ebben az apró honvédségben ennyi új hadnagyra lenne szükség minden évben. Ráadásul hadnagyot lehet csinálni az őrmesterekből is.
balbako_
2017. augusztus 19. 12:48
Jaj! Jaj! Mennyi CT és lélegeztetőgép lehetne az árából .... Jaj, Jaj! Aláírás: balliberális média+EU médiája.
Strassnoff Ignác
2017. augusztus 19. 12:42
3 Gripen? Egyszerre? Beszarás. Gondolom erre spóroltak egy éve. Plusz megjelenik pár muzeális helikopter is! El vagyok kápráztatva, pedig még fel se szálltak... "a katonai rendészet állománya egész nap részt vesz az ünnepségek biztosításában." Ez egy megnyugtató érzés. Lássuk csak! A Rendészzászlóalj 2 gyengén feltöltött századból, illetve egy kicsiny mobil csoportból áll. Összesen sincs 200 ember. Talán úgy 170. Ebből szélsőséges esetben feladatra vezényelhető mondjuk 150. A zászlóaljparancsnok például nem valószínű, hogy majd valahol járőrözik. (Eleve nem az a szorgalmas típus.) A HM1-2 őrzés-védelme úgy napi 40 fő. A szolgálat utáni pihenőket beleszámolva 80. Marad 70 ember. Belszolgálatok, egyéb állandó feladatok ellátása mondjuk 20 fő. Marad 50. Helyi sajátosság (Amúgy a hadsereg egészére jellemző.), hogy nagyjából az állomány 10%-a táppénzen van állandóan. Különösen a nyári időszakban sok a beteg... Meg ugye nyár, szabadságolások. Hány embert tudnak egy ilyen rendezvény biztosítására vezényelni? Beférnek egy mikrobuszba. Ugye mindenki megnyugodott kellőképp:? :))))) Az emberanyag minőségébe talán már nem is mennék bele....
3M..
2017. augusztus 19. 12:37
A helyi liberálisok szerint ez állítólag nagyon veszélyes. Veszélyesebb mint Mónus József bástyalövése. Le kellene fújni ezt az egészet, mert nagyon veszélyes. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!