A medve visszales

2017. július 13. 15:39

Iohannis jelenlegi mandátuma alatt egyszer még biztosan előfordul e tájékon. Méghozzá 2019-ben, a kampány évében.

2017. július 13. 15:39
Rostás-Péter István

„Iohannis jelenlegi mandátuma alatt egyszer még biztosan előfordul e tájékon. Méghozzá 2019-ben, a kampány évében. Meglehet, csak épp ott az elején, síszezonra szabott szűkös koreográfiával, amit a beavatott sajtó majd igyekszik bő és ropogós hókörettel tálalni. Mert hívnák a helybéliek márciusban is, mondjuk 15-én, de addig a hó már vagy elolvad, vagy épp megroskad, s így nehéz elsiklani a valós gondok, s panaszok elől. Akkor már inkább ez a július 18., a nem épp tőszomszéd, de annál barátibb Uruguay alkotmányának ünnepe.

És még egy adalék: Klaus Iohannis értesül majd az erdő- és vadgazdálkodás (vagy a vad erdőgazdálkodás – e két fogalom mindig zavarba ejt egy aranyosszéki zöldségtermő vidékról valót) mikéntjéről és hogyanjáról, az egyre kevésbé játékos és egyre autonómabb medvékről, mint destabilizáló tényezőről. Sporlósan mosolyogni fog, miközben a vadkárokat sorolják neki németes precizitással, de tenni nem tehet semmit: alig egy héttel a látogatás előtt Ceauşescu kedvenc vadászpuskáját egy fővárosi árverésen elzabrálta valaki. Potom 32 ezer euróért.”

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!