Szorosabbra fűzik a magyar-orosz nehézipari együttműködést

2017. február 02. 10:38

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszterrel folytatott megbeszélést, ezt követően közölte azt a magyar tárcavezető, hogy még szorosabbra fűzik Magyarország és Oroszország együttműködését a nehézipari fejlesztési együttműködésben.

2017. február 02. 10:38

Még szorosabbra fűzik Magyarország és Oroszország együttműködését a nehézipari fejlesztési együttműködésben a technológia-intenzív ágazatokat illetően – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszterrel tartott megbeszélését követően úgy nyilatkozott, hogy elsősorban harmadik piaci tendereken magyar és orosz vállalatokat közös részvételre és fejlesztésekre ösztönöznek.

Mint mondta, ezek közül kiemelkedik az egyiptomi vasúti tender, amelyen magyar és orosz cégek bizonyították, hogy képesek közösen versenyképes ajánlatot tenni. Egyelőre az egyiptomi vasúttársaság ugyan nem döntött az ügyben, de hogy sikeres legyen a magyar-orosz konzorcium, az Eximbank hitelajánlatát szerdán meghosszabbították, így továbbra is versenyben vannak a megrendelésért – magyarázta Szijjártó Péter. (MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2017. február 04. 13:03
jaaahh..aszongya a kretén szájnyalogato 6.5 mrd dollár...hááhogyne...a teljes magyar gdp 70%-a...
Gombóc XVI. Artúr
2017. február 03. 11:32
Újra a vas és acél országa lesz Magyarország! Mondjuk az a közel hetven évvel ezelőtti szlogen is keletről jött, Sztálin elvtárs hazájából.
egysegelem
2017. február 02. 14:30
Mo hamarosan a vas es acel orszaga lesz. Meglassatok.
csuka
2017. február 02. 13:13
"még szorosabbra fűzik Magyarország és Oroszország együttműködését a nehézipari fejlesztési együttműködésben." --- Előbb csak a magyar 'nehézipart' kell újra építeni! Szerencsére a cigány maffiózó vajdátoknak ez nem jelent gondot, holnapra meg is lesz. CSAK A fideSZDSZ MAFFIA !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!