Vona: Orbán ne küldje rám a sajtóhiénáit!

2016. december 12. 15:36

Orbán Viktor „ne a sajtóhiénáit küldje rám”, inkább álljon ki egy rendes vitára – mondta mondta Vona Gábor a Parlamentben az azonnali kérdések és válaszok órájában. A miniszterelnök szerint azonban ahhoz ember kéne, ám a Jobbik elnöke megbukott a vizsgán, pótvizsga pedig nincs.

2016. december 12. 15:36

MSZP: lép-e a kormányfő a szolnoki polgármester ügyében?

Gőgös Zoltán (MSZP) azt idézte fel, hogy néhány hete Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) szolnoki polgármester a városi közgyűlés ülésén trágár szavakkal illetett idős hölgyeket. Emberileg és politikusként is óriási hibát vétett a polgármester, amit viszont nem hajlandó elismerni – mondta a szocialista politikus, aki azt kérdezte a kormányfőtől, tesz-e lépést az ügyben.

Orbán Viktor miniszterelnök azt válaszolta: arra kér mindenkit, adja meg a tiszteletet az időseknek, a hölgyeknek, különösen az idős hölgyeknek. Az a helyes, hogy ha valaki hibát követ el, akkor azt rendezze a lovagiasság szabályai szerint – fogalmazott.

Hozzátette: Gőgös Zoltán nem tiltakozott, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként Balatonőszödön az egész országot trágár szavakkal illette. Ezért szerinte az MSZP-s képviselő farizeus, szemforgató, képmutató álláspontot képvisel.

Jobbik: Orbán Viktort nem az ország biztonsága érdekli

Vona Gábor (Jobbik) szerint Orbán Viktor bebizonyította, hogy nem az ország valódi biztonsága érdekli, hanem „a szajré”, mert ha valóban a bevándorlásellenes alaptörvény-módosítás érdekelte volna, már régen megszüntette volna a letelepedési kötvényt. Ha a kormányfőnek nem lett volna fontos „a szajré”, a parlament megszavazta volna az alkotmánymódosítást – tette hozzá a Jobbik elnöke, aki szerint a miniszterelnök „a mohósága miatt (...) bukott politikusként megy ki Brüsszelbe”. Neheztelt továbbá amiatt, hogy szerinte Orbán Viktor ellene és pártja ellen „soha nem látott aljasságú lejárató kampányt” szervez.

Orbán Viktor azt felelte neki: a Fidesz migrációs politikájában semmi sem változott, „a pályaudvar egy helyben áll, az a vonat mozog, amin ön ül”. A Jobbik pártpolitikai és taktikai kérdéssé züllesztett egy kulcsfontosságú kérdést – mondta, úgy fogalmazva, hogy a Jobbik becsapta a magyarokat.

 Orbán: Pótvizsga nincs

Vona Gábor viszonválaszában megjegyezte: sajtóhírek szerint a miniszterelnök „házon belül” arról beszélt, hogy kettejük négyszemközti találkozóján ő megfenyegette a kormányfőt a családjával. A Jobbik elnöke kijelentette, nem fenyegette meg Orbán Viktort, pláne nem a családjával, ez nem az ő stílusa. Majd azt kérte a miniszterelnöktől, „ne a sajtóhiénáit küldje rám”, hanem álljon ki egy nyilvános vitára.

„Fenyegetőzés ügyében csak annyit szeretnék mondani, hogy ember kell ahhoz” – reagált az elhangzottakra Orbán Viktor. Szerinte azzal, hogy a Jobbik nem szavazta meg a kvótaellenes alaptörvény-módosítást, a pártelnök „megbukott a vizsgán”, most pedig újabb javaslatokat tesz, „nálam jelentkezik pótvizsgára”, de „pótvizsga nincs”.

(MTI)

Összesen 553 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. december 14. 07:13
dakotasámán [Hozzászóló kiszűrése] 2016. december 13. 13:22 2 2 @catalina9 "Annyit mindig kap, hogy lefújja Vonát a porondról." legfeljebb szeretné lefújni. meg válaszban is annyira frappánsat lökött, hogy ezt fogják oktatni minden szónok iskolában. ".127...128..129.." hülyeség számláló ?" Nem! Ha az lenne, akkor a maga hülyeségének az értéke hatszámjegyű lenne a négyzeten.
catalina9
2016. december 13. 11:43
dakotasámán [Hozzászóló kiszűrése] 2016. december 13. 11:35 a mutyikirályra gondoltál ? mert így elhízva, golyóálló mellényben tényleg alig kapott levegőt." Annyit mindig kap, hogy lefújja Vonát a porondról..127...128..129..
catalina9
2016. december 13. 11:31
edvind johnsson [Hozzászóló kiszűrése] 2016. december 13. 11:09 Ne felejtsük el Viktor életútját sem. Nem bántásból mondom, csak a tények kedvéért. (térdre csuhások)." Nem mindegy, hogy valaki a Vörös Brigádból tart a Magyar Brigádba, vagy fordítva. (csuhások pedig nem volt, ezt csak terjesztették, de tök mindegy)
catalina9
2016. december 13. 11:06
edvind johnsson [Hozzászóló kiszűrése] 2016. december 13. 11:03 Az biztos, hogy nincs egy súlycsoportban Viktorral, de ilyen formátumú ember nem minden nap születik, mint Viktor. Viszont Viktor sem lesz fiatalabb, tehát még Gabi is lehet miniszterelnök." Lehetne, mert egy okos, ambiciózus ember, de hajlik a Gyurcsányosodásra, ravaszkodásra. Ő csak akkor jó, ha tényleg hazafi, ravasz politikusnak, vannak nála jobbak /rosszabbak/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!