Újabb rezsicsökkentést lengetett be Seszták

2016. augusztus 18. 12:32

A nemzeti fejlesztési miniszter szerint van lehetőség további rezsicsökkentésre, annak lehetséges mértékéről viszont nem beszélt. Seszták Miklós a Figyelőnek adott interjúban kitért arra is: nem fogják bezárni a Déli pályaudvart, csak tehermentesíteni akarják a MÁV működésével össze nem függő, vagy feleslegessé vált tevékenységek elköltöztetésével.

2016. augusztus 18. 12:32

Seszták Miklós lát lehetőséget egy újabb rezsicsökkentésre. A nemzeti fejlesztési miniszter a Figyelő című hetilap csütörtöki számában megjelent interjúban azt is elmondta, hogy nem zár be a Déli pályaudvar.

Seszták elmondta, hogy az eddigi rezsicsökkentés eredményeit szeretnék megőrizni, és tovább folytatni. Véleménye szerint meg kell nézni, hogy hatékonyabb szervezeti rendszerben van-e mód továbblépésre. Hozzátette: lát erre lehetőséget. Az újabb rezsicsökkentés mértékéről nem akart nyilatkozni, mivel nem ismert az uniós kötelezettségszegési eljárás eredménye, a gázárak alakulása, valamint a szinergiák költséghatékonyságának mértéke sem.

Közölte: a kormányzat egyelőre nem számol a Déli pályaudvar bezárásával. Három jelentős, a budapesti vasúti közlekedést érintő projekt indul, bővítik a Kelenföldi pályaudvart, amit részben a 4-es metró miatti kötelezettséggel, részben a várhatóan épülő nagykórházzal indokolt. A második projekt a Nyugati pályaudvar és a Nyugati tér rekonstrukciója, és sort kell keríteni a Keleti pályaudvar felújítására is – mondta. A Délivel kapcsolatban az a döntés, hogy a MÁV működésével össze nem függő, vagy feleslegessé vált tevékenységek – így a raktározás – elköltöztetésével tehermentesítsék a pályaudvart, mindez a személyszállítást egyelőre nem érinti.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2016. augusztus 18. 19:57
Na, novemberben jöhet a második rezsicsökkentésvergődés (közvetlenül az üzemanyagok adójának emelése után), mert Rogánnal meg Mengyi Voldemorttal már nagyon tele a sajtó.... A hülyebarmok meg békemenetelnek egy jót.
2016. augusztus 18. 15:11
Ez csak irodaasztal mellett kitalált kamu-rezsicsökkentés. A tényleges rezsicsökkentésért tenni is kell valamit, ablakot cserélni, szigetelni, fűtési rendszert korszerűsíteni, stb. Ez foglalkoztatottságot generál, és energiafelhasználás csökkenésével jár, és nem a csak a csókosok offshor cégeinek a bevételét növeli.
Malcolm Reynolds
2016. augusztus 18. 14:47
az a jó hogy tudják 2,5-3 millió nyugdíjas no meg a nemzethyek bármikor eladják a jövőt 1-2000 forintért. menni fog ez mint a szemétszállítás vagy a kéményseprés:))
brekker
2016. augusztus 18. 14:43
Szóval a Figyelő rákérdezett, Seszták azt mondta, hogy persze, ha van rá lehetőség, a "kormánypárti" köcsög MTI, pedig lehozta ezzel a címmel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!