KDNP: Legyen két szabad vasárnapja a kereskedelmi dolgozóknak!

2016. június 03. 10:57

Két szabad vasárnapot biztosítana a KDNP a kereskedelmi dolgozóknak, valamint mentesítené a párt a nagycsaládosokat, kisgyermekes szülőket és gyermeküket egyedül nevelőket a vasárnapi munkavégzés alól – közölte Harrach Péter frakcióvezető pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

2016. június 03. 10:57

A KDNP azt szeretné, ha a mostani egy szabad vasárnappal szemben legalább két kötelező vasárnapi pihenőnap lenne biztosított a kereskedelemben dolgozók számára. Harrach Péter, frakcióvezető pénteki budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: keresztényszociális pártként mindig a munkavállalók oldalán álltak, és folyamatosan konzultálnak, hogy a kereskedelmi dolgozók valamiképpen elviselhető helyzetbe kerüljenek a vonatkozó jogszabály visszavonása után.

Jelezte: a két szabad vasárnap mellett azt is szeretnék, ha a nagycsaládosok, a kisgyermekesek, vagy a gyermeküket egyedül nevelők mentesülnének a vasárnapi munkavégzés alól, és ilyen beosztást csak saját kérésre kapnának. A kisebbik kormánypárt emellett a vasárnapi munkavégzést 8 órában maximálná, és fontosnak tartaná az alapbérek emelését is. Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke szerint kétszámjegyű béremelésre lenne szükség a kereskedelemben dolgozók számára. Kitért arra is, hogy javasolják, december 24-e is legyen a jövőben munkaszüneti nap.

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bolá
2016. június 03. 13:49
Szerintem meg legyen mind az!
regiszter
2016. június 03. 13:16
S mi lenne, ha a munkavállaló és munkaadó szabadon megállapodna egymással a munkaszerződés feltételeiben? Ja, hogy akkor a KDNP-nek nem lenne miről hadoválni?
Tintamin
2016. június 03. 13:08
Jeee, ez a parazitapart meg letezik??
Samott
2016. június 03. 12:20
Legyen, sot legyen dupla ber vasarnapra mindenkinek, igy kellett volna kezdeni kedves KDNP. Nem az esztelen betiltassal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!