Répássy: Nincs miért visszahívni Kövér Lászlót

2016. május 31. 14:02

A PM-es Szabó Tímea azt szerette volna, hogy hívják vissza Kövér Lászlót a házelnöki tisztségből, amiért a politikus több újságírót is kitiltott a Parlamentből. Répássy Róbert szerint viszont nem hogy nem sértett törvényt Kövér, hanem éppen hogy betartotta azt.

2016. május 31. 14:02

Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága nem támogatta a házelnök visszahívását kezdeményező javaslatot, mert Kövér László nemhogy törvényt sértett volna, hanem ellenkezőleg: betartotta és betartatta az országgyűlési törvényt – ismertette a testület kedden meghozott többségi döntését a fideszes Répássy Róbert újságíróknak.

A PM politikusa, Szabó Tímea független képviselő kezdeményezte Kövér László visszahívását, amiért az Országgyűlés elnöke áprilisban határozatlan időre újságírókat tiltott ki a Parlamentből. Répássy Róbert rámutatott: a házelnök egyik feladata, hogy az Országgyűlésbe való belépés és benntartózkodás rendje ellen vétőket „akár távol is tartsa” a parlament működésétől. Ez semmilyen módon nem áll összefüggésben az Országgyűlés nyilvánosságának kérdésével, mert azt zárt láncú televíziós közvetítés biztosítja a plenáris üléseken és a törvényalkotási bizottság üléseinek idején – érvelt a kormánypárti képviselő, hozzátéve: emellett a sajtó forgathat az Országgyűlés épületében az erre kijelölt helyeken. Aki belép az Országgyűlés épületébe, az az országgyűlési törvény értelmében elfogadja a benntartózkodás rendjét, és ez a képviselőkre is igaz – jegyezte meg Répássy Róbert.

A képviselő arra is kitért, hogy Szabó Tímea kezdeményezése egyébként formailag sem felelt meg a hatályos szabályozás támasztotta követelményeknek, hiszen a házelnök visszahívását csak a frakcióvezetők kezdeményezhetik, dönteni pedig titkos szavazással lehet.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2016. június 01. 00:02
Ez a Szabó képviselőnő lapátolt már szénát is... De rájöttem, hogy az egy másik lúd, Szabó Rebeka... Szabó, Szabó.... Lári fári, nem kell annyit szájat jártatni. KÖVÉR CSAK KÉT HIBÁT KÖVETETT EL. NEM CSAK AZ EMLÍTETT ÚJSÁGÍRÓT KELLETT VOLNA ELKÜLDENIE, HANEM TÖBBET. ÉS NEM CSAK AZ ORSZÁGGYŰLÉSBŐL, DE AZ "ÚJSÁGÍRÁSTÓL" IS EL KELLETT VOLNA TILTSA ŐKET.
Békanász a hasadon
2016. június 01. 00:02
Budaházy György, Szima Judit, Dér Zsolt és Toroczkai László neve és fotója ki van tűzve az Országgyűlés Irodaháza őrszolgálatának elkerített, nem nyilvános pultjánál. http://alfahir.hu/toroczkai_laszlo_nem_lephet_be_az_orszaggyulesbe Szóval ehhez nem adja az arcát a Siffer, aki felelős azért, hogy ez az ámokfutó némber bekerülhetett a parlamentbe.
Békanász a hasadon
2016. május 31. 23:27
Szabó Timea is felcsapott a Jobbikosok mellé, Kövérüldözni? Tán neki is fáj, hogy köztörvényeseket tiltott ki a parlamentből? Hiába, az a Jobbikos házasság nem válik vizzé.
pollip
2016. május 31. 23:20
Atyaég!!! Letelt a két hét? Most mi lesz??? :-)))))))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!