Bővül a honvédségi helikopterflotta

2016. május 26. 09:14

Az Országos Mentőszolgálattól vesz át két helikoptert a Magyar Honvédség: kiképzési feladatokra fogják használni őket. A gépek csütörtökön repülnek át Budaörsről új telephelyükre, a Magyar Honvédség szolnoki helikopterbázisára.

2016. május 26. 09:14

Csütörtöktől két helikopterrel bővül a Magyar Honvédség flottája – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel. A közleményben felidézték, a múlt év végén jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter, hogy a magyar állam tulajdonában, de vagyonkezelőként az Országos Mentőszolgálatnál lévő két AS-350B típusú könnyű helikoptert a Magyar Honvédség használja a jövőben.

A gépek csütörtökön repülnek át Budaörsről új telephelyükre, a Magyar Honvédség szolnoki helikopterbázisára. A kiváló műszaki állapotú, gazdaságosan üzemeltethető helikoptereket a Magyar Honvédség kiképzési feladatokra fogja használni. A pilóták és a földi kiszolgáló személyzet felkészítése, úgynevezett típusátképzése június elején kezdődik meg. Ennek befejeztével kerülnek a gépek a Magyar Honvédség hadrendjébe – tették hozzá.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustarharmas
2016. május 27. 00:08
röhej....
nick89
2016. május 26. 10:48
Én is felajánlom a Csepel biciglimet a magyar Gyorshadtest számára. Így már földön, vízen, levegőben mi leszünk a királyok. Vagy nem. De van még pár ötletem...
apoa
2016. május 26. 09:53
Mért, tán túl sok a mentőhelikopter ?
3M..
2016. május 26. 09:32
Magyarországnak kutya kötelessége lenne orosz harcihelikopterekkel bővíteni a flottáját! Nem a belföldieket tologálni. Lengyelország most vásárol 24 darab amerikai Apache harcihelikoptert. Magyarországnak az országunk méretéből adódóan, legalább egy tucat KA-50, KA-52-sel kell ezt ellensúlyoznia. A TURUL népének közép-európában a levegő királyává kell válnia. Csak a Nemzet! Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!