Gyurcsány cége pert nyert Orbán Viktor ellen

2016. április 29. 15:36

Sajtótájékoztatóján Gyurcsány Ferenc arról számolt be, hogy az általa tulajdonolt Altus Zrt. pert nyert Orbán Viktor ellen. A Fővárosi Törvényszék első fokú ítélete szerint Orbán valótlanul állította, hogy a cég politikai megfontolásokból kapott pénzt és, hogy a pénzt pártcélokra használták később. Az ítélet értelmében a miniszterelnöknek bocsánatot kell kérnie és 270 ezer forintot kell fizetnie.

2016. április 29. 15:36

Első fokon pert nyert Orbán Viktorral szemben az Altus Zrt., amely Gyurcsány Ferenc tulajdonában áll – erről maga a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke számolt be pénteki sajtótájékoztatóján.

A Fővárosi Törvényszék szerdai ítéletében azt mondta ki, hogy a miniszterelnök valótlanul állította 2015 májusában azt az Altus Európai Bizottságtól elnyert, uniós fejlesztési programokról szóló megbízásával kapcsolatban, hogy a cég a pénzt egyértelműen pártcélokra is használja. Emellett azt is kimondta az ítélet, hogy a kormányfő az uniós tenderen nyert szerződést abban a hamis színben tüntette föl, hogy az Altus a megbízást politikai megfontolásból vezérelve nyerte el. 

A bíróság döntése szerint Orbán Viktornak 270 ezer forint perköltséget kell fizetnie az Altusnak, és nyilatkozatban kell kifejeznie sajnálkozását. Gyurcsány Ferenc szerint az ügynek két tanulsága van: egyrészt, hogy Orbán Viktor „bármilyen gátlástalan hazugságra kész”, ha politikai érdeke úgy kívánja, másrészt pedig az, hogy Orbán Viktor morális, társadalmi és politikai értelemben egyaránt legyőzhető. 

Összesen 196 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ébresztőfilm
2016. április 30. 13:47
kakadu 2016. április 30. 13:07 @Rike Sürgősen jelentkezzél be egy pszichiáterhez! Kérd el a habonytól orbán grazi orvosainak aszámát! Ők a legjobbak, annyira jól kezelik a felcsúti Napoleont hogy még mindíg több mint 1.5 milló magyart tud hülyére venni!
Ébresztőfilm
2016. április 30. 13:03
Zsinagóga, ahol kezet fog Gyurcsány és Orbán Zsinagóga, ahol nem kell az ellenségeskedést megjátszani: Kép: Jobbik https://budapest2budapest.wordpress.com/2014/02/05/zsinagoga-ahol-kezet-fog-gyurcsany-es-orban/
gudmen
2016. április 30. 11:39
gyurbán VS. orcsány https://www.youtube.com/watch?v=HSngUpcKIaE
jégecet
2016. április 30. 10:44
"Tisztel Hölgyeim és Uraim! Az állítólag általam kézivezérelt bíróság ítélete alapján a Gyurcsány Ferec tulajdonában álló Altus az EU-tól elnyert pénzeket nem egyértelműen pártpolitikai célokra használta fel, és a megbízást az Altus nem egyértelműen politikai megfontolásból nyerte. Tisztel Hölgyeim és Uraim! Én kérek elnézést." Orbán Viktor, sk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!