Most már biztos: nem lesz ott az olimpián a férfi kézi-válogatott

2016. január 27. 18:39

Kikapott Svédországtól a magyar férfi kézilabda-válogatott a lengyelországi Eb-n, így az utolsó halvány remény is elszállt arra, hogy a csapat kijusson a riói olimpiára.

2016. január 27. 18:39

A magyar férfi kézilabda-válogatott 22-14-re kikapott a svédektől a lengyelországi Európa-bajnokság szerdai játéknapján, s ezzel eldőlt, hogy biztosan lemarad a riói olimpiáról. Talant Dujshebaev szövetségi kapitány csapatának akkor maradt volna minimális esélye az áprilisi ötkarikás selejtezőtornás részvételre, ha most legyőzte volna az északi együttest. A válogatott végül a 12. helyen zárta a kontinensviadalt.

Az eddigi olimpiai kézilabdatornákon – leszámítva a bojkottált  1984-es Los Angeles-i játékokat – mindig szerepelt magyar válogatott: 1936-ban és 1972-ben csak férfiak számára rendeztek versenyt, a nők 1976 óta vannak jelen. A Rio de Janeiró-i lesz az első olyan olimpia, amelyre sem a magyar férfi, sem a magyar női csapat nem jutott ki.

Nem volt túl sikeres az Eb

A magyar válogatott az Eb-n hat találkozót játszott, a nyitó fordulóban legyőzte a montenegróiakat, ám utána kikapott az oroszoktól, a dánoktól, a németektől, a spanyoloktól és végül a svédektől, így a 12. helyen végzett.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gwrf
2016. január 27. 20:58
Dusebajev nem lett ettől rosszabb szakember. Akik kinevezték, azok is tisztában voltak vele, hogy klubedző, válogatottnál még nem volt. A fő okokat abban kell keresni, hogy 30 év alatt nincs számottevő játékosunk. És a junior vb-n elért csodás 17. helyezés is arra utal, hogy egy ideig nem is lesz.
DrPepper
2016. január 27. 20:27
Dujsebajev harakirijét azért megnézném.
Gregorius
2016. január 27. 19:47
A kapusunk mondta talán a sorozat közben, hogy csak azok a csapatok fiatalíthatnak ilyen mértékben, akiknek már van olimpiai kvótája. Túl sok fiatalt dobtak be, akik nem bírták a tornát, vagy rutin vagy képesség hiányában.
Tiszafa
2016. január 27. 19:42
Ez eddig is biztos volt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!